Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sotonska glazba'

Zagvozd: Povezali je sa sotonom jer sluša rock

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
12-godišnjoj djevojčici Miji iz Zagvozda u školi je prigovoreno jer sluša rock glazbu.

Nastavnica hrvatskog jezika i povijesti njezino je obožavanje rocka i metala povezala sa sotonom i sotonskom glazbom, a svoj je stav izjavila pred svim ostalim učenicima. Mijini roditelji kažu da njihova kćer, učenica šestog razreda OŠ u Zagvozdu, trpi uvrede i diskriminaciju i nastavnika i nekih kolega koji su pod utjecajem profesora, piše Slobodna Dalmacija. Mia je inače odlična učenica primjerenog ponašanja, a svoju omiljenu glazbu sluša samo kod kuće. Roditelji s rockom i metalom nemaju problema, a Mija je probleme 'izazvala' kada je javno rekla i u jednoj domaćoj zadaći napisala koju glazbu voli slušati.

Pročitajte i ovo Cesta kod Zagvozda - 5 nedovršena cesta FOTO Pogledajte čudnovatu cestu kod Zagvozda koja ne vodi nikamo Ilustracija Provjerite zalihe S polica se povlači dodatak prehrani: U njemu je moguće pronaći metal

Svećenik samo odmahnuo rukom

'Idem redovito u crkvu i kada su i mom vjeroučitelju kazali ti isti koji me nazivaju sotonom da slušam tu glazbu, on je kao pametan čovjek samo odmahnuo rukom,' rekla je Mia za Slobodnu Dalmaciju. Kad bi Mia obukla majicu s detaljima rocka ili metala bila bi 'sotonski obučena'.

Roditelji su intervenirali u školi, no kako kažu, bez uspjeha. Obratili su se i pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić, čije se očitovanje uskoro očekuje. Spomenuta nastavnica s njima nije htjela kontaktirati, a ravnatelj je upućen u problem o kojem se 'nema što reći'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene