Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

VIDEO Zagrepčanka 512: Trčalo se do preko ukupno 490 stepenica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U poznatoj zagrebačkoj poslovnoj zgradi Zagrepčanki u subotu je održana treća po redu utrka stepenicama Zagrepčanka 512.

Utrku je i ove godine organiziralo Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, a povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Trčalo se do 25. kata preko ukupno 490 stepenica.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

U utrci građana, koja je od prošle godine i dio svjetskog kupa, sudjelovalo je 232 trkača.

Matjaž Mikloša iz Slovenije, prošlogodišnji pobjednik i rekorder staze (2:38), i ove godine obranio je naslov, no s nešto slabijim vremenom. Utrku je završio za 2:40:42.

"Žao mi je da nisam srušio rekord, vjerojatno je na ovo malo sporije vrijeme utjecala činjenica da sam se tek vratio s utrke u Kolumbiji. Ovdje se već osjećam kao kod kuće i nagodinu sigurno ponovno jurišam na vlastiti rekord" - rekao je Mikloša

Ovogodišnja pobjednica Karmen Klančik, do 25. kata stigla je za 3:11:88.

Među dominantne Slovence, na treće mjesto plasirala se i jedna Hrvatica, Silvia Šimunović s rezultatom 3:42:39.

U 14 sati startala je humanitarna utrka vatrogasaca koju je i ove godine organizirao DVD Sesvetski Kraljevec. Vatrogasci su tijekom uspona na 25 kat Zagrepčanke na sebi nosili osobnu zaštitnu opremu (hlače i jaknu, zaštitne čizme, zaštitne kacige i zaštitne rukavice). Svi prihodi od uplaćenih startnina ove utrke idu udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi) koja je ove godine obilježila 20 godina postojanja i neprekinutoga rada.

U utrci vatrogasaca sudjelovalo je 60 natjecatelja. Pobjednik utrke vatrogasaca je Anže Habjan koji je do vrha Zagrepčanke stigao za 03:39. Pobjednica Martina Combaj na 25. kat popela se za 05:05.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene