Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekorderu iz Zagreba promet je u godini dana skočio za nevjerojatnih 8,5 puta!


Prvi rezultati o prometu ugostitelja nakon uvođenja fiskalne blagajne pokazuju koliko se zaista u toj branši zarađuje.

Vezani članci Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 2 Raste broj hospitaliziranih zbog koronavirusa: Bolničkih kreveta sve manje, vojska postavila šatore za trijažu Novoobnovljeni zagrebački rotor - 1 Novi rotor u Zagrebu smanjio je broj nesreća, ali stručnjaci upozoravaju - pravi test tek slijedi

Od početka primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom inspektori su izdali preko 500 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti, od čega je 400 zabrana u ugostiteljstvu. U tih 400 ugostiteljskih objekata zabilježen je prosječni rast dnevnog prometa od 63 posto.

>> FOTO Fiskalni račun dobio i u javnom toaletu

Rekorderi se nalaze u Zagrebu i Rijeci. Tako je ugostitelj iz Zagreba, kojem su porezni inspektori zabranili rad, ujedno i među domaćim rekorderima po porastu prometa od uvođenja fiskalnih blagajni - promet mu je porastao osam i pol puta!

Sa 5445,20 kuna prosječnog mjesečnog prometa u prošloj godini, promet mu je na mjesečnoj razini u 2013. porastao na čak 46.440,45 kuna.

Još jedan rekorder se nalazi u Rijeci i to onaj po ukupnom prihodu - njegov mjesečni promet porastao je s prosječnih 64.099,75 kuna koje je imao 2012. godine na čak 289.419,09 kuna ove godine. Riječ je o rastu većem od 220.000 kuna.

Najveći rast prometa očekuje se nakon završetka turističke sezone. Špica turističke sezone već je donijela rekord od čak 9,145.446 računa početkom kolovoza, piše Jutarnji list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook