Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvještavajući o štrajkovima najčešće nailazimo na suosjećanje građana s onim tko štrajka. Osim kada je u pitanju štrajk zagrebačkih taksista. Što i ne čudi uzme li se u obzir da im je tarifa među 5 najskupljih u Europi.


Taksisti sada najavljuju da će rado spustiti cijene te da se ne boje konkurencije.  Danas su nudili prijevoz samo trudnicama i teško bolesnima. Ali nisu mnoge razočarali. 'Ma što će mi, imam ja zdrave noge, što ću sto kuna dati za to', uvjerena je Darinka.

Vezani članci Taksist turistu naplatio vožnju tri puta više nego što je uobičajeno VIDEO Besraman potez splitskog taksista: Turistu naplatio vožnju tri puta više nego što je uobičajeno, ovaj sve snimio Policija, ilustracija Privedeni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika i njegov otac: Tražili od zaposlenika da im vraćaju novac od Vladinih potpora

Nisu nikome nedostajali ni ispred zračne luke. 'Nisam uopće primijetila, evo sad sam stigla', rekla je jedna putnica. Na sastanku taksista i poglavarstva nitko ne zna zašto se štrajka.

'Tvrde da će njihova cijena biti konkurentnija i od onih koji najavljuju male cijene u gradu Zagrebu', pojasnio je Davor Jelavić. 'Radio taksi Zagreb se uopće ne boji dolaska konkurencije', rekao je Mirsad Hukić iz Udruženja auto taksi prijevoznika grada Zagreba. 'Ususret odluci, koja u Skupštini treba bit usvojena 26.-og se malo tenzije dižu', smatra gradonačelnik Milan Bandić.

Štrajkaju zbog najavljenog obveznog bojenja automobila u bijelo, ugrađivanja dječjih autosjedalica, primanja kreditnih kartica i produživanja licence svakih 5 godina. Ili ponajprije štrajkaju zato što, zapravo, ne žele sniziti cijenu.

>> Taksisti u štrajku gotovo pronašli zajednički jezik s gradskom upravom

'Nekad nas je bilo 2000 tisuće pa smo imali posla. Sad nemate posla ni na tisuću ljudi', rekao je taksist Ilija, koji je na pitanje zašto ne snizi cijene, samo prokomentirao: 'Zašto ovi ne povećaju plaće, gospoda koja su pokrala državu.'