Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački taksisti sutra će nastaviti štrajk koji su počeli jutros, ali će nastaviti i razgovore s Gradskim uredom za promet s kojim bi se, kako očekuju, mogli dogovoriti, čime bi se stekli uvjeti za prekid štrajka.


Cjelodnevni razgovori predstavnika Udruge 'Radio taksi Zagreb' i Gradskog ureda za promet danas su završeni i nastavljaju se sutra, ali se nastavlja i štrajk, izjavio je večeras  glasnogovornik te udruge Mirsad Hukić.

Vezani članci Taksisti našli nov način varanja u porezima (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno istražilo kako posluju zagrebački taksisti, izbjegavaju li plaćanje poreza, muljaju li na taksimetru i koliko sati dnevno rade Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Taksisti prosvjeduju, ali putnici se ne žale: Evo koliko će vas u jeku sezone koštati taksi, a koliko Uber

>> Zagrebački taksisti pozvani da odustanu od štrajka

Današnje razgovore ocijenio je dobrima i dodao kako ima određenih izgleda da bi sutra 'moglo doći do rješenja koje bi zadovoljilo sve zainteresirane strane'.

Taksisti navode da su spremni odmah prekinuti štrajk dogovore li se o novom sustavu organizacije i naplate taksi usluga.

Prvi dan štrajka u Zagrebu održan je uz potporu svih članova udruge, koje su nakratko štrajkom poduprli i kolege iz Splita i Dubrovnika.

Zagrebački taksisti tijekom štrajka su na stajalištima, ali ne primaju klijente. Taksisti za vrijeme štrajka besplatno prevoze trudnice i građane koji moraju u bolnice te krv. Komunikacijski centar ne prima narudžbe.