Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVI POTHVAT

Zagrebački padobranac u 60. godini postavio novi hrvatski rekord! No, nije sve prošlo sasvim glatko: "Glavni padobran se nije pravilno otvorio i morao sam otvoriti rezervni..."

Zagrebački padobranac Emir Ekić upustio se u veliki pothvat, i to u 60. godini života. Pokušao je postaviti hrvatski rekord u broju skokova padobranom u jednom danu - i uspio!

Cilj je bio skočiti s visine od tisuću metara čak 60 puta tijekom 12 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapanjujuća nezgoda VIDEO Padobran mu se prerano otvorio i zapeo za helikopter! Slika nije dostupna Ovo morate vidjeti VIDEO Iz američke vojske procurila šokantna snimka

Na zagrebačkom sportskom aerodromu Lučko bio je reporter Dnevnika Nove TV Dalibor Špadina koji je razgovarao s novim rekorderom Emirom Ekićem.

"Osjećam se umorno, ali zadovoljno i super je što sam postavio rekord za buduće generacije", kazao je Ekić.

"60 godina je na kraju moje padobranske karijere i htio sam postaviti taj nekakav svoj vrhunac u skakanju i pokazati da se sa 60 godina može puno toga napraviti", dodao je.

Kaže da mu je najteže bilo izdržati. "Uvijek je problem u glavi, uvijek je ljudski faktor problem i kad to uspijete savladati, riješili ste puno", istaknuo je Ekić.

Kaže da je tijekom današnjih skokova imao jedan problem s padobranom. "Bilo je jedanput - glavni padobran se nije pravilno otvorio i morao sam otvoriti rezervni padobran. To je normalno, ništa. Postupak koji se normalno radi", objasnio je.

Navodi da godišnje napravi 300 do 400 skokova godišnje. "Ovih 60 skokova i nije tako puno kako možda izgleda ljudima", dodao je Ekić.

"Kriza je bila, ali nisam htio odustati. Kriza je bila kad vas sunce ugrije, digne temperaturu i umor učini svoje i onda jednostavno vidite da vam je to teško, no nije postojao niti jedan trenutak kad sam razmišljao da bih odustao. Znao sam da to mogu napraviti", zaključio je Ekić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene