U svakoj sobi se educira pa se tako može saznati kako je čokolada bila piće prije no što je postala pločica. Čokolada se je pila iz otmjenih šalica, a pila ju je isključivo elita. Kakaovac je služio i kao platežno sredstvo, pa je tako jedno jaje vrijedilo jedno zrno, a ljudski rad sto zrna kakaa.
Pročitajte i ovo
tragedija u Prečkom
Tomašević potresen snagom i hrabrošću ranjene djece: "Neizmjerna je tuga i slomljeno srce cijelog grada"
Užas na kraju polugodišta
Dijete ubijeno u školi, ljudi se okupljaju u blizini mjesta tragedije: Suze teku niz lica
U Muzeju čokolade se može isprobati nekoliko vrsta čokolade, a među njima je i ona najpoznatija: mliječna. U drugom dijelu Muzeja se djeca mogu igrati molinillom, drevnim predmetom kojim se izrađivala čokolada.
Prilikom izrade stvarala se pjena i bila je najpoželjniji dio čokoladnog napitka. On je bio i sastavni dio vojnih obroka.
"Bio je to vrlo kaloričan napitak koji je pomagao u borbi. U Muzeju imamo i originalne limenke čokolade koje je kraljica slala britanskoj vojci za vrijeme Burskih ratova 1900", rekao je Domagoj Cerovac, suvlasnik Muzeja čokolade Zagreb.
Posebna pozornost u uređenju muzeja pridavala se bojama prostorija.
"U Europi, gdje su prve tvornice, smo htjeli prikazati industrijski zelenu boju u kombinaciji s ciglom", konstatirala je Željka Zrnić koja je dizajnirala sami Muzej.
Predmete za muzej vlasnici su kupovali po cijelom svijetu. Obilazeći muzeje, kušali su na stotine čokolada.
Na ulasku u muzej posjetitelj dobije kutijicu s čokoladama koje degustira prilikom obilaska.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr