Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imaju dozvolu'

Zagrebački Gradski ured: Investitor ima pravo raditi u Varšavskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po Zakonu o prostornom uređenju i graditeljstvu investitor radova na rekonstrukciji dijela Varšavske ulice (izgradnja ulazno-izlazne rampe s pripadajućom komunalnom infrastrukturom) ima pravo graditi, priopćio je zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Gradski ured navodi kako je Grad Zagreb kao investitor navedenih radova ishodio konačnu dozvolu za navedene radove na osnovi koje prema Zakonu o prostornom uređenju i graditeljstvu ima pravo izvoditi radove prema opisanoj potvrdi glavnog projekta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Ističe kako je Grad Zagreb za potrebe izvođenja takovih radova proveo postupak javne nabave, u kojem je odabran izvođač radova Tehnika d.d. iz Zagreba sukladno postupku i odredbama Zakona o javnoj nabavi, a slijedom čega je 20. siječnja ove godine zaključen ugovor o izvođenju radova.

>> VIDEO Prosvjednici Bernardiću: Sram te bilo, ovo su vaša uhićenja

>> 'Ova akcija mogla je proći samo s podmazivanjem'

>> Tomašević: Najodgovorniji za kaos u Varšavskoj je Bandić

Podsjeća kako je temeljem tako zaključena ugovora za početak radova Grad Zagreb od nadležnog Ministarstva zatražio dopisima asistenciju za osiguranje početka radova.
Podsjetivši kako zatražena asistencija nije omogućila početak radova, Gradski ured ističe kako se Tehnika d.d. dopisima obratila Gradu Zagrebu, u kojima je, zbog kašnjenja do sada iskazanih štetnih posljedica te planirane i očekivane štete u odnosu na zaključeni ugovor upozorila i zahtijevala dovršenje postupka započinjanja radova.

Budući da je Grad Zagreb dopisima za asistenciju kod nadležnog Ministarstva aktivirao zahtjev za nesmetano omogućavanje početka radova, navodi se u priopćenju i dodaje kako su radovi danas počeli uz nazočnost nadležnih službi, koje obavljaju pojedine faze radova.

‘Radovi će biti izvođeni prema uvjetima lokacijske dozvole i potvrdi glavnog projekta s čime su upoznati svi zainteresirani subjekti, odnosno stranke u postupku,’ ističe se u priopćenju. Gradski ured navodi kako je sve podnesene žalbe u navedenim postupcima razmatralo te odbilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene