Milan Bandić na suđenju (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Milan Bandić na suđenju (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću u petak će biti izrečena prva presuda, a riječ je o aferi štandovi u kojoj je optužen da je udruzi U ime obitelji besplatno ustupio štandove za prikupljanje potpisa i tako Grad Zagreb oštetio za 308.000 kuna.


Dan uoči presude na pitanje štp očekuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je što očekuje: "Pravda je spora, ali dostižna i strpljen-spašen."

Vezani članci Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prijete li zbog nagomilanog smeća Zagrepčanima rigorozne kazne? "Sigurno će biti u visini jedne prosječne plaće!" Milan Bandić je umoran (Foto: Dnevnik.hr) Bandić neće na predsjedničke izbore zbog lošeg zdravlja? "Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja"

A što ako presuda bude osuđujuća i u izvjesno vrijeme postane pravomoćna? Bandić je na to opetovao: "Pravda je spora, ali dostižna. Strpljen-spašen. Pričekajte sutra", prenosi N1.
 

Uskok tereti Bandića da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom "Tržnica Zagreb" Zdenkom Palac udruzi "U ime obitelji" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum zatražio je od suda da ih proglasi krivima, dok su obrane zatražile oslobađajuće presude.

bandić je optužbe odbacio i tvrdi da je koristio ovlasti na zakonit način i prema uobičajenoj proceduri.