Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete štrajkom glađu

Zagrebački branitelji nezadovoljni rješavanjem stambenog pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački branitelji i ratni vojni invalidi izrazili su danas na tribini udruge HVIDR-a grada Zagreba i Zagrebačke županije nezadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja hrvatskih branitelja te zbog prijetnja deložacijama branitelja i ratnih vojnih invalida koji su u gradskim stanovima, a vode se kao njihovi bespravni korisnici.

Na tribini pod nazivom "Hrvatski ratni vojni invalidi i branitelji bespravni i legalni korisnici stanova u vlasništvu grada Zagreba" branitelji su poručili kako žele da se taj problem riješi što prije te su zaprijetili štrajkom glađu i prosvjedima zbog sporosti administracije grada i mjerodavnog ministarstva.

Predsjednik HVIDR-e grada Zagreba Mirko Ljubičić rekao je kako branitelji koji su na temelju raznih rješenja u gradskim stanovima već godinama sada dobivaju odluke o deložacijama jer ih gradska vlast smatra nelegalnim korisnicima tih stanova.

Predstavnik ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da će se "stambeno zbrinuti svi ratni vojni invalidi i branitelji koji su bespravno ušli u gradske stanove" te da nitko od branitelja u te stanove nije ušao bez razloga. Najavio je da će grad pronaći model za branitelje koji nemaju status stradalnika, a žive u gradskim stanovima.

Pročitajte i ovo Otvorene prijave za upis djece u vrtiće od 13. do 23. svibnja Počeli su upisi u zagrebačke vrtiće, već se zna gdje bi moglo biti najvećih problema Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Baby Lasagna Eurovizijska groznica u Zagrebu: "Nećemo tako skoro imati tako dobrog izvođača"

>> Kninski branitelji privukli stranog investitora, otvaraju 40 radnih mjesta!

Pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić rekao je da u Zagrebu ima oko 1100 zahtjeva branitelja i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata za stambenim zbrinjavanjem. Dodao je da pregovori o mogućoj zamjeni nekretnina između grada Zagreba i države kojom bi se stambeno riješili stradalnici i branitelji traju sporo, a trenutačno nema dovoljno novca da se pozitivno riješe svi zahtjevi.

Branitelji su prozvali zagrebačku Gradsku skupštinu, koja je odbila prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se svi branitelji koji su po raznim osnovama u gradskim stanovima stambeno riješe. Odgovorio im je tajnik Gradske skupštine Dean Subotić, koji je rekao kako je stajalište Gradske skupštine da u prijedlogu gradonačelnika nisu razrađeni jasni kriteriji o tome tko ima pravo na gradski stan. Istaknuo je da je Gradska skupština spremna za dogovor i da "postoji želja da se problem riješi, ali 'u istom košu' ne mogu biti oni koji su bespravno ušli u gradske stanove i oni koji na njih imaju pravo".

Branitelji su na tribini iznijeli mnoge primjedbe i kritike vezane uz rješavanje stambenog pitanja branitelja i ratnih vojnih invalida zamjerajući gradskim i državnim vlastima sporost i birokratski pristup rješavanju tog problema. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene