Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebačka županija: U zimskoj službi 29 ekipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava za ceste Zagrebačke županije i Hrvatske ceste dogovorile su se danas o provedbi Operativnog programa održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta u Županiji u zimskom razdoblju 2007./2008.

Za rad županijske Zimske službe osigurano je 29 ekipa, 3000 tona soli i 4500 prostornih metara sipine, a troškovi su planirani na nešto više od 15,274.000 kuna.

Pročitajte i ovo Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća" Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Operativni program održavanja cesta u Zagrebačkoj županiji ove zime predstavili su Zdenko Majzec, ravnatelj Županijske uprave za ceste, i Hrvoje Sokoc, voditelj redovitog održavanja - Hrvatske ceste, naglasivši kako taj plan Zimske službe obuhvaća razdoblje od 1. studenog 2007. do 15. travnja 2008., tj. 166 kalendarskih dana.

- Pod zimskom službom podrazumijevaju se radovi kojima se održava prohodnost cesta i omogućuje siguran promet za režim u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima.

Županijska uprava za ceste organizira zimsku službu na 1,512,54 km županijskih i lokalnih cesta raspoređenih u dvije razine prednosti. U prvoj su razini sve državne ceste, uglavnom županijske, te lokalne ceste veće prometno-ekonomske važnosti, a duge su 757,88 km. U drugoj su razini neke županijske ceste manje prometno-ekonomske važnosti te sve lokalne ceste koje nisu u prvoj razini.

Izvođenje radova zimske službe za državne županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj županiji za 2007./2008. ugovoreno je s tvrtkom "Županijske ceste Zagrebačke županije" d.o.o. iz Zagreba. Kako bi ta služba bila što djelotvornija, ustanovljen je stožer zimske službe te mjesta pripravnosti u Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu, Vrbovcu, Sv. Ivanu Zelini i Jastrebarskom.

Stalno dežurstvo od 0 do 24 sata obavlja se u smjenama u Zagrebu, u Rendićevoj 32, tel. 2317-517, priopćeno je danas iz Ureda zagrebačkog župana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene