Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka županija objavila je u ponedjeljak javni poziv za dodjelu 2.530.000 kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog i sličnog značenja na području županije u ovoj godini.


Prijave se podnose do 16. ožujka , a prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije, te ustanove koje se bave brigom za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Već je 10 kandidata najavilo da će u utrku za Pantovčak: Tko će uspjeti prikupiti potpise? Što Hrvatska radi po pitanju beskućništva? Humanitarac ruši predrasude o beskućnicima: "Nisu svi alkoholičari koji ne žele raditi"

Prijavitelji moraju djelovati najmanje godinu dana prije dana objave javnog poziva, a udruge moraju biti upisane u Registar udruga.

'HZZO će ostati izvan riznice ako u 2015. budu pozitivni rezultati'

Njihovo osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog ili sličnog karaktera, a programi i projekti moraju obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatni za korisnike, i ne smiju trajati dulje od 12 mjeseci.

Javni poziv odnosi se na zdravstvene, socijalne, humanitarne, braniteljske i umirovljeničke programe i projekte, te one za zaštitu od nasilja u obitelji.

Tekst natječaja i obrasci za prijavu nalaze se na web stranici www.zagrebacka-zupanija.hr. Obrasci se također mogu podići u Zagrebačkoj županiji, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Zagreb, Ivana Lučića 2a/VI kat, radnim danom od 9 do 13 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook