Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neki pijani bježali

Policija ispisala astronomske kazne mladim vozačima: Pogledajte što je jedan vozio u svom gepeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola, samo su neki od prekršaja koje je zadnjih dana na zagrebačkim prometnicama uočila policija, koja je prekršitelje kaznila visokim novčanim kaznama i zabranom upravljanja, a jednog od njih i 15-dnevnim pritvorom.

Kaznu od 20 tisuća kuna i mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci zaradio je 25-godišnjak koji je u srijedu oko 22 sata u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama uhvaćen za volanom bez položenog vozačkog ispita, a u svom automobilu Chevrolet Spark imao je bez odobrenja oružje i streljivo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

U odvojenom slučaju njegov je vršnjak kažnjen s 11.800 kuna i novom mjerom zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca nakon što je u srijedu oko 20 sati na Ksaverskoj cesti prekoračio dozvoljenu brzinu. Utvrđeno je kako je vozio dok je bio pod zabranom upravljanja motornim vozilom, a kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu ni osobnu iskaznicu.

Na policijskom radaru našao se i pijani 21-godišnji vozač koji je u četvrtak rano ujutro na Aveniji Marina Držića vozio VW Golf neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita, a nakon što su ga policajci pokušali zaustaviti počinio je još niz prometnih prekršaja.

Bježao policiji pa se zabio u rubni kamen

Oglušio se na policijsku naredbu da zaustavi vozilo i dao se u bijeg ali je dolaskom do raskrižja s ulicom Hrvatske bratske zajednice zbog neprilagođene vožnje naletio je na rubni kamen pješačkog otoka. Potom je sa suputnikom iz vozila pokušao pobjeći, ali je uhvaćen. Policajci su utvrdili da je vozio pod utjecajem gotovo 1,4 promila alkohola, zbog čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja.

Osim što je vozio neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita, terete ga da nije postupio po naredbi policijskih službenika, ali i da nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla te da nije koristio sigurnosni pojas.

Na Prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana radi opasnosti od ponavljanja djela, nakon čega će protiv njega biti nastavljen prekršajni postupak, kažu u zagrebačkoj policiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene