Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7302 kune.


Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7302 kune i bila je nominalno 4,9 posto veća nego u istom mjesecu prošle godine, pokazali su podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Vezani članci The Chemical Brothers (Foto: Hamish Brown) 10 razloga zbog kojih ne biste smjeli propustiti prvi zagrebački koncert The Chemical Brothersa Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) SDP kritizirao Bandićevu inicijativu: Zagrebu su potrebni novi mostovi, a ne parking zona

Iznos plaće u gospodarstvu bio je 7232 kune, a izvan njega 7360 kuna.

U ožujku su najveće prosječne plaće primili zaposleni u proizvodnji računala i elektroničkih i optičkih proizvoda i ona je iznosila 12.779 kuna. Prosječna plaća od 11.535 kuna zabilježena je u telekomunikacijama, dok su zaposleni u financijskoj uslužnoj djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova primali u prosjeku 11.252 kune.

Među onima s prosječnom plaćom većom od 10 tisuća kuna su i zaposleni u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, programeri i zaposlenici koji rade u djelatnostima povezanima s programerima, radnici farmaceutske industrije, proizvodnje pića i promidžbe i istraživanja tržišta.

Najmanje plaće imali su zaposleni u proizvodnji metala, i to u prosjeku 3662 kuna, te zaposleni u ostalim uslužnim djelatnostima i proizvodnji odjeće s prosječnim plaćama od 3913, odnosno 3936 kuna.