Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća nego lani

Podaci za ožujak: Pogledajte koliko je iznosila prosječna zagrebačka plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7302 kune.

Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7302 kune i bila je nominalno 4,9 posto veća nego u istom mjesecu prošle godine, pokazali su podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Iznos plaće u gospodarstvu bio je 7232 kune, a izvan njega 7360 kuna.

U ožujku su najveće prosječne plaće primili zaposleni u proizvodnji računala i elektroničkih i optičkih proizvoda i ona je iznosila 12.779 kuna. Prosječna plaća od 11.535 kuna zabilježena je u telekomunikacijama, dok su zaposleni u financijskoj uslužnoj djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova primali u prosjeku 11.252 kune.

Među onima s prosječnom plaćom većom od 10 tisuća kuna su i zaposleni u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, programeri i zaposlenici koji rade u djelatnostima povezanima s programerima, radnici farmaceutske industrije, proizvodnje pića i promidžbe i istraživanja tržišta.

Najmanje plaće imali su zaposleni u proizvodnji metala, i to u prosjeku 3662 kuna, te zaposleni u ostalim uslužnim djelatnostima i proizvodnji odjeće s prosječnim plaćama od 3913, odnosno 3936 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene