Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu ujutro ponovno je srušila kvorum kod glasanja o poskupljenju odvoza otpada u Zagrebu, pa je sjednica prekinuta, no u nastavku je odluka ipak izglasana.


Zagrebačka Skupština tek je iz trećeg pokušaja uspjela izglasati točku o poskupljenju odvoza otpada.

Vezani članci Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..." Saborski zastupnici idu na deponij - 2 Cijelo se desetljeće guše u smradu opasnog otpada: „Užasno, vi ne možete biti vani, navečer je to kiselina“

Sjednica je počela jutros nekoliko minuta nakon 9 sati i gradski zastupnici pristupili su glasanju te je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) utvrdio da nema kvoruma te najavio prekid sjednice i njezin nastavak u 10 sati.

Sinoć su gradski zastupnici tu točku raspravili, a prije glasanja oporba je napustila sjednicu i time srušila kvorum jer je iz redova vladajućih nedostajalo dvoje gradskih zastupnika.

Oporba je jutros odbila pristupiti glasanju, a iz redova vladajuće većine nedostajao je jedan gradski zastupnik. (Hina/S.Ve.)