Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu ujutro ponovno je srušila kvorum kod glasanja o poskupljenju odvoza otpada u Zagrebu, pa je sjednica prekinuta, no u nastavku je odluka ipak izglasana.


Zagrebačka Skupština tek je iz trećeg pokušaja uspjela izglasati točku o poskupljenju odvoza otpada.

Vezani članci Pero Pirker (lijevo), gradonačelnik Zagreba 1963.-1967. Bivši zastupnik o zagrebačkom gradonačelniku za kojeg mnogi nisu čuli, njegov mandat usporedio s Bandićevom vladavinom Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 2 Izvješće o žičari ''primljeno na znanje'': "Zašto baš svaki projekt u Zagrebu završi na stolu DORH-a ili Uskoka?''

Sjednica je počela jutros nekoliko minuta nakon 9 sati i gradski zastupnici pristupili su glasanju te je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) utvrdio da nema kvoruma te najavio prekid sjednice i njezin nastavak u 10 sati.

Sinoć su gradski zastupnici tu točku raspravili, a prije glasanja oporba je napustila sjednicu i time srušila kvorum jer je iz redova vladajućih nedostajalo dvoje gradskih zastupnika.

Oporba je jutros odbila pristupiti glasanju, a iz redova vladajuće većine nedostajao je jedan gradski zastupnik. (Hina/S.Ve.)