Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muzej automobila

Koji vam je najljepši?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je zavidna kolekcija oldtimera smještena u muzeju automobila. Baš poput mnogih svjetskih metropola i u Zagrebu sada možete vidjeti Lincolna, spačeka, puha, fiću, rolls royce.. A predvodi ih Ford T iz 22. godine - inače ikona automobilističke industrije.

Zvukom trube rijetkog primjerka oldtimera otvoren je prvi hrvatski muzej automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu, u prostoru nekadašnje tvornice Pluta. 'Tu je i češki automobil Velorex Oscar iz '56. godine. Automobil je uvijek bio u gradu Zagrebu i stariji ljudi ga se sjećaju. Prije 23 godine sam ga ja počeo restaurirati i restauriranje je trajalo desetak godina', rekao je Rudolf Klicber.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>> Zaljubljenici u oldtimere došli na svoje!

Muzej krasi 30 automobila i 15 motora. Svi su tu - Lincoln, Spaček, Puh, Fićo, Rolls Royce. Ideja je nastala kad su zaljubljenici u automobile shvatili da je Zagreb jedna od rijetkih metropola u Europi koja nema muzej automobila. Najstariji automobil u muzeju je Ford T iz '22. godine. Iako najstariji, ne i najskuplji.

'Imamo Rolls Roycea koji je najskuplji primjerak', rekao je Valentino Valjak, inicijator projekta. Od starijih automobila, čijih primjeraka nema, napravljene su makete.

Osim izložbenog tu je i restauracijski prostor kao i radionice za djecu, a sprema se i noćno kino. Na jesen ih čekaju i dvije velike proslave - 65 godinaSspačeka, i 75 godina Bube!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene