Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija je u pojačanom nadzoru prometa, kojeg je provodila za Martinje, od četvrtka do jučer uhvatila 190 pijanih vozača, od kojih je najviše, gotovo tri promila, imao 55-godišnjak.


Taj muškarac uhvaćen je na Martinje s 2,91 promila u Pisarovini na području Jastrebarskog. Od vozačica najviše je izmjereno 32-godišnjakinji koja je bez položenog vozačkog ispita jučer uhvaćena na Jadranskoj aveniji s dva promila i to u vozilu kojem je istekla prometna dozvola pa je uhićena.

Vezani članci Policija alkotestira vozače, arhiva (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Hoće li se ukinuti dopuštenih 0,50 promila za vozače? Novi Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa donosi velike promjene Zabava ih prizemljila (Foto: klyker.com) Što će im treća žica kad imaju alkohol: Znaju kako se uzemljiiti i bez obrtničke škole

No, oni nisu usamljeni slučajevi među vozačima kad se gleda količina ispijenog alkohola jer je od 190 vozača koji su uhvaćeni pijani, 41 imao više od 1,5 promila. Među 190 pijanih vozača je i devet vozačica koje su vozile pod utjecajem alkohola.

Policija je tijekom akcije zabilježila 2.380 prometnih prekršaja, oduzela 169 vozačkih dozvola na mjestu prekršaja, uhitila 30 osoba a 36 ih je smjestila u posebne prostorije do otrežnjenja.

U tom vremenu dogodilo se ukupno 105 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško ozlijeđene i 18 lakše. (Hina)