Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su na sjednici većinom glasova usvojili proračun za 2017, 'težak' 7,5 milijardi kuna


Proračun je  za 200 milijuna kuna veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca.

Vezani članci Bandić na štakama stigao u Skupštinu (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Zagrebački proračun usvojen s 26 glasova, evo gdje je Milan Bandić pronašao tri potrebne ruke Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr) Pavičić Vukičević: "Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun Zagreba sto posto proći na skupštini"

 

Protiv prijedloga proračuna glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, HSU-a nestranački zastupnici Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji, dok su za proračun glasovali HDZ, Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, HSS, BUZ te HSP AS.

Iako se počelo spekulirati, nakon što prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca nije prihvaćen, da HDZ kreće u rušenje Bandića, to se ipak nije dogodilo.

Zastupnici SDP-a i HNS-a tad su glasali protiv predloženog proračuna, dok su zastupnici iz redova HDZ-a i HSLS-a bili suzdržani. Da proračun danas nije dobio 'zeleno svjetlo', raspustila bi se Skupština, a na čelu grada bi do lokalnih izbora u svibnju bio povjerenik kojega imenuje Vlada. (Hina)