Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stolci i stolovi na ulicama u centru Zagreba predstavljaju opasnost za slijepe osobe, pa ih komunalni redari uklanjaju.


Nakon što su stigle pritužbe slijepih osoba da im je zbog terasa kafića otežano kretanje, komunalno je redarstvo interveniralo u 53 slučaja. Ugostitelji su ogorčeni budući da imaju odgovarajuće dokumente za ljetne terase, piše Jutarnji list.

Vezani članci Kafić, ilustracija Policija uhitila 22-godišnjakinju, posluživala goste u zatvorenom dijelu kafića Kafić, ilustracija Terase su pune, ali ugostitelji ne mogu bez pomoći države: "Ni približno se još nismo izvukli iz problema"

'Trebalo bi pronaći kompromis. Slijepim osobama doista je teško kretati se u takvim uvjetima, jer ih prepreke zbunjuju i mogu se ozlijediti. Žao nam je zbog ugostitelja, ali moramo se međusobno uvažavati', rekao je Ivica Robić iz Hrvatskog saveza slijepih.

'Iznenadili su nas. Odmah smo ih uklonili, ali nikad nam se prije toga nitko nije žalio na te stolove', rekao je djelatnik Miroslav Švaljek iz kafića čiji su stolovi morali biti uklonjeni.

'Nalazimo se u pješačkoj zoni i poštujemo odredbu o 3,5 metara širine za prolaz pješaka. Vatrogasci i hitne službe nesmetano mogu proći pokraj lokala, što znači da je i invalidima omogućeno nesmetano kretanje. Ovdje je očito riječ o nekompetentnom vodstvu komunalnog redarstva i paušalnim odredbama koje ne vode računa o posebnostima svakog lokala', rekao je Albert Papo, vlasnik kafića.