Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uklanjanje stolova

Zagreb: Kafići miču terase zbog slijepih osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stolci i stolovi na ulicama u centru Zagreba predstavljaju opasnost za slijepe osobe, pa ih komunalni redari uklanjaju.

Nakon što su stigle pritužbe slijepih osoba da im je zbog terasa kafića otežano kretanje, komunalno je redarstvo interveniralo u 53 slučaja. Ugostitelji su ogorčeni budući da imaju odgovarajuće dokumente za ljetne terase, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Požar u Turnju - 1 Policija istražuje detalje Buknuo požar u kafiću uz kuću: Vatrogasac slomio nogu na intervenciji Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

'Trebalo bi pronaći kompromis. Slijepim osobama doista je teško kretati se u takvim uvjetima, jer ih prepreke zbunjuju i mogu se ozlijediti. Žao nam je zbog ugostitelja, ali moramo se međusobno uvažavati', rekao je Ivica Robić iz Hrvatskog saveza slijepih.

'Iznenadili su nas. Odmah smo ih uklonili, ali nikad nam se prije toga nitko nije žalio na te stolove', rekao je djelatnik Miroslav Švaljek iz kafića čiji su stolovi morali biti uklonjeni.

'Nalazimo se u pješačkoj zoni i poštujemo odredbu o 3,5 metara širine za prolaz pješaka. Vatrogasci i hitne službe nesmetano mogu proći pokraj lokala, što znači da je i invalidima omogućeno nesmetano kretanje. Ovdje je očito riječ o nekompetentnom vodstvu komunalnog redarstva i paušalnim odredbama koje ne vode računa o posebnostima svakog lokala', rekao je Albert Papo, vlasnik kafića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene