Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruge se ne slažu

Zagreb se hvali viškom mjesta u vrtićima, no je li zaista tako?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu napokon ima viška mjesta u vrtiću, ponosno je objavio gradski ured za školstvo. No, udruga roditelja tvrdi da su mnogi vrtići za koje grad navodi da još imaju slobodnih mjesta, odavno popunjeni. Gotovo tisuću djece još čeka na upis.

Prvi put sva zagrebačka djeca imaju osigurano mjesto u vrtiću, prvi put roditelji se ne moraju brinuti. 'Pa imam jedno dijete i ona se bez problema upisala, prošle godine je predala papire i prošle godine nije uspjela, al sad ove godine je upala bez problema', rekao je jedan roditelj.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar

Mjesta u vrtićima ima viška tvrde u gradskom uredu za školstvo. 'Upravo ta mjesta smo objavili, da bi roditelji znali u koje vrtiće mogu prijaviti svoje mališane', izjavila je Božica Šimleša iz Ureda za školstvo.

Ove godine upisan je rekordan broj djece, gotovo 34 tisuće mališana. No, slobodnih mjesta ima većinom u vrtićima u samom središtu Zagreba, dok su vrtići uglavnom u predgrađu odbili čak 944 prijave.

>> Roditelji, pažljivije čitajte: Imate pravo tražiti da vaš vrtić radi popodne!

Ukupno slobodnih mjesta još ima 962. Drugim riječima, mjesta ima za sve, samo će se roditelji koji nisu uspjeli upisati svoje dijete u vrtić u svom kvartu, morati prijaviti u neki udaljeniji vrtić sa slobodnim mjestima.

'Vidjet ćemo kako će se roditelji prijavljivati, al spremni smo i na plan B, ukoliko bude potrebno da u nekom vrtiću ostane još mjesta prevoziti djecu', kaže Šimleša.

No, optimizam grada, ne dijeli i udruga 'Vrtić za sve'. Tvrde, popis slobodnih mjesta koje je grad objavio, nije nimalo realan. Detaljno su provjeravali vrtiće za koje se navodi da imaju viška mjesta.

'Navedeni podaci baš i nisu točni, zato što smo i samo kontaktirali neke vrtiće i tamo su nam rekli da sve kapacitete koje su oni mogli popuniti da su popunili u šestom mjesecu i da nisu upoznati s tim sada podacima koji su izašli', rekla je našem novinaru Marija Šinković Bečić iz udruge.

I tako naizgled dobre vijesti, ipak nisu baš toliko dobre koliko bi mnogi roditelji htjeli, a ti roditelji gotovo tisuće dosad neupisane djece, i ove će godine morati strepiti za mjesto do posljednjeg trenutka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene