Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slučaj Varšavska'

Zagreb: SDP traži prekid blokade i izvanrednu sjednicu skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka organizacija SDP-a danas je zatražila hitni prekid policijske blokade centra Zagreba te izvanrednu sjednicu zagrebačke Gradske skupštine kako bi gradski zastupnici mogli raspraviti novonastalu situaciju u 'slučaju Varšavska'.

S izvanredne sjednice, koju su održali povodom današnjih događaja u Varšavskoj ulici, iz predsjedništva zagrebačkoga SDP-a priopćili su večeras da traže hitni prekid policijske blokade centra Zagreba i puštanje preostalih uhićenih. 'Najoštrije osuđujemo bezrazložnu i prekomjernu uporabu policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo nepotrebno gotovo cjelodnevno zadržavanje u više zagrebačkih policijskih postaja', poručili su zagrebački SDP-ovci.

Pročitajte i ovo Časna sestra oborila je aktivista branila crkvu VIDEO Časna sestra ili igračica ragbija: Pogledajte trenutak u kojem je redovnica oborila aktivista Slika nije dostupna Od četiri sata ujutro VIDEO: Varšavska se brani na kontejnerima

Navode kako najoštrije osuđuju i postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je, kako naglašavaju, unatoč zaključku Gradske skupštine o moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka koji se vode oko gradnje u Varšavskoj ulici, odlučio rano jutros započeti radove i pritom tražiti asistenciju policije znajući da će to sigurno izazvati nepotreban novi val nasilja u središtu Zagreba.

Iz zagrebačkoga SDP-a su također najavili kako će Klub gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zagreba zatražiti izvanrednu skupštinsku sjednicu na kojoj žele raspraviti novonastalu situaciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene