Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u istom kafiću bačena i bomba

Priveden muškarac koji je u kafiću u centru Zagreba vikao, prijetio, izbacio gosta pa pucao u vrata i pobjegao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka kriminalistička policija dovršila je istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 49-godišnjaka te kazneno djelo dovođenja u opasnost života na štetu sedam osoba u kafiću News Bar, u kojem je prije dva tjedna aktivirana bomba.

Policija je priopćila da je 28-godišnjak 12. studenog 2018. oko 13:30 u kafiću News Bar u Ulici kneza Domagoja, nakon što se srušio s visokog barskog stolca, pao, a potom i ustao, uputio se do dijela ugostiteljskog objekta u kojem je bio 49-godišnjak, koji se u tom trenutku nalazio u društvu poznanika, te bez ikakva povoda počeo vikati i galamiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Granica završio u zatvoru Turčin dobio kaznu od 36 tisuća eura: Probio rampu na granici s kombijem punim migranata

U jednom trenutku iz pojasa hlača izvadio je manji crni pištolj, počeo prijetiti oštećenom, nakon upućenih prijetnji ponovno usmjerio pištolj u smjeru oštećenog te ga istjerao kroz stražnja vrata na dvorišnu terasu lokala i ponovo zaprijetio. U tom trenutku do njih je došao konobar kafića, koji je spriječio daljnji sukob i uspio primiriti osumnjičenog, dok se oštećeni zbog straha za vlastiti život udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga osumnjičeni se vratio u unutrašnjost kafića, nastavio vikati i galamiti te u jednom trenutku u ruci držeći pištolj prišao stražnjim vratima pa u staklo vrata ispalio jedan hitac, čime je doveo u opasnost živote konobara i šestero gostiju, a nakon čega se udaljio iz ugostiteljskog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su nadležnom državnom odvjetništvu.

Još uvijek nepoznati počinitelj prije dva tjedna u istom je kafiću aktivirao improviziranu eksplozivnu napravuuslijed čega je oštećeno nekoliko stakala na stanovima i poslovnim objektima. Oštećeni su i parkirani Mercedes 220D zagrebačkih registracija koji koristi 35-godišnjakinja, Opel corsa u vlasništvu 41-godišnjaka i Suzuki splash u vlasništvu 53-godišnjaka. (Hina)

Aktualno Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove Momčad Dinama na Maksimiru (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Momčad Dinama na Maksimiru (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) +0 Stadion Maksimir (Screenshot) Nogomet Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove 1/2 >>

Aktualno Što je to tako posebno u Nespresso dućanu? Nespresso boutique Nespresso boutique Foto: Sandro Sklepić U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava Foto: Sandro Sklepić Aeroccino uređaj koji mlijeko pretvara u pjenu Aeroccino uređaj koji mlijeko pretvara u pjenu Foto: Sandro Sklepić Nespresso boutique Nespresso boutique Foto: Sandro Sklepić Biljka Arabica Biljka Arabica Foto: Sandro Sklepić +3 Nespresso aparat za kavu Zdravlje & prehrana Što je to tako posebno u Nespresso dućanu? 1/9 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene