Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Zagrebačka kriminalistička policija dovršila je istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 49-godišnjaka te kazneno djelo dovođenja u opasnost života na štetu sedam osoba u kafiću News Bar, u kojem je prije dva tjedna aktivirana bomba.


Policija je priopćila da je 28-godišnjak 12. studenog 2018. oko 13:30 u kafiću News Bar u Ulici kneza Domagoja, nakon što se srušio s visokog barskog stolca, pao, a potom i ustao, uputio se do dijela ugostiteljskog objekta u kojem je bio 49-godišnjak, koji se u tom trenutku nalazio u društvu poznanika, te bez ikakva povoda počeo vikati i galamiti.

Vezani članci Kamatar, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) ''Ubit ćemo tebe i obitelj, zapaliti automobile i lokal'': Trojica iznudila 5000 eura, evo tko je na kraju platio Pronađena naručena droga (Foto: PU zagrebačka) Drogu iz Njemačke i Nizozemske naručivao poštom, pa je preprodavao u Zagrebu

U jednom trenutku iz pojasa hlača izvadio je manji crni pištolj, počeo prijetiti oštećenom, nakon upućenih prijetnji ponovno usmjerio pištolj u smjeru oštećenog te ga istjerao kroz stražnja vrata na dvorišnu terasu lokala i ponovo zaprijetio. U tom trenutku do njih je došao konobar kafića, koji je spriječio daljnji sukob i uspio primiriti osumnjičenog, dok se oštećeni zbog straha za vlastiti život udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga osumnjičeni se vratio u unutrašnjost kafića, nastavio vikati i galamiti te u jednom trenutku u ruci držeći pištolj prišao stražnjim vratima pa u staklo vrata ispalio jedan hitac, čime je doveo u opasnost živote konobara i šestero gostiju, a nakon čega se udaljio iz ugostiteljskog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su nadležnom državnom odvjetništvu.

Još uvijek nepoznati počinitelj prije dva tjedna u istom je kafiću aktivirao improviziranu eksplozivnu napravuuslijed čega je oštećeno nekoliko stakala na stanovima i poslovnim objektima. Oštećeni su i parkirani Mercedes 220D zagrebačkih registracija koji koristi 35-godišnjakinja, Opel corsa u vlasništvu 41-godišnjaka i Suzuki splash u vlasništvu 53-godišnjaka. (Hina)

Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove

Što je to tako posebno u Nespresso dućanu?