Članove udruge Zagreb Pride naljutilo je imenovanje Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića.


LGBTIQ udruga Zagreb Pride izrazila je nezadovoljstvo odabirom Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića te kažu kako ih čeka još pet godina lažnih obećanja.

Vezani članci Ministar Josip Aladrović Aladrović: ''Bi li se ovaj slučaj spriječio da ministarstvo nema izgled kakav ima sada? Prilično sam siguran da ne bi'' Robert Jankovics ''Neistine i klevete'': Oglasio se zastupnik kojeg je Milanović prozvao za kupovinu glasova ''Orbanovim novcem''

"Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi predsjednik Republike pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinde Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni i ostavljeni na cjedilu od strane hrvatskih političara", napisali su iz te udruge na svojoj stranici na Facebooku.

Predsjednik Republike potvrdio je da će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te je demantirao medijske navode da je kao ravnateljica Agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Iz Zagreb Pridea dodaju kako "sada znaju da ih čeka pet godina lažnih obećanja" te da je ovim potezom Milanović izgubio njihovo povjerenje.

Imenovanje je komentirala i Sabina Glasovac iz SDP-a.

"Ja jesam na tragu onih koji izražavaju svoje, neću reći nezadovoljstvo, ali blagu skepsu prema tome izboru. Puno je tu dobrih kadrovskih rješenja koja su zaista pohvalna, meni čak i ugodno iznenađujuća, ovdje moram priznati da nisam..da ne mogu podijeliti takvu emociju", rekla je Glasovac.

"Nemam ništa dobro za reći o osobi koja je, naravno to je naš profesionalni odnos u vrijeme kada je ona bila ravanteljica Agencije za odgoj i obrazovanje, što bi išlo u prilog tome imenovanju", poručila je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak
 
 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr