Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu održavanja "Zagreb Pridea 2007" danas su braniteljske, obiteljske, vjerske i druge udruge i društva izrazili negodovanje s, kako su naveli, "ovakvom vrstom javne promocije izopačenosti u glavnom gradu Hrvatske".


"Smatramo kako je ta manifestacija u neskladu s tradicionalnim običajima kao i vrijednostima braka te obitelji koje su duboko ukorijenjene u identitet hrvatskog naroda", navode udruge u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Pobjeda tolerancije: Splitski Pride završio bez izgreda Slika nije dostupna PORUKA IZ ZAGREBA 'Ovo je najveći politički prosvjed u Hrvatskoj'

Braniteljske udruge drže da je "Domovinski rat bio vođen i za
očuvanje navedenih vrijednosti te javno nametanje homoseksualnosti smatraju omalovažavanjem tih vrijednosti".
"Demokracija i ljudska prava, koje promičemo i u koje vjerujemo, ne mogu biti izlika za javni pritisak na hrvatsko pučanstvo i omalovažavanje velike većine koja ne podržava takve stavove", navode u priopćenju.

"Zato pozivamo vlasti Republike Hrvatske i cjelokupnu hrvatsku javnost te ostale građanske i braniteljske udruge da se priključe našoj inicijativi za dobrobit naše zemlje i ne podržavaju ovakve javne nastupe", navodi se u priopćenju koje su potpisali predstavnici Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravka"", Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Udruge branitelja "Tvrđava Knin"", Hrvatskog žrtvoslovnog društva, Foruma za zaštitu obitelji, Udruge "Reforma" - za etiku, moral, obiteljske vrijednosti, Centra za pomoć trudnicama: "Djetešce na sunašce", Obiteljskog centra "Zagreb", Humanitarne udruge "Oaza", Udruga "Ima nade-Čakovec", Radne grupe "Pieteta" i Udruge "Pružimo ruku".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju