Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođen prije 157 godina

Zagreb: Počelo obilježavanje rođendana Nikole Tesle!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 157 godina rođen je Nikola Tesla, vizionar i inovator koji je zadužio čovječanstvo. Obilježavanje Teslina rođendana započelo je danas u Zagrebu.

Koristimo 1.000 njegovih izuma, ali on je rekao da nije izumitelj, nego 'otkrivač stvari koje postoje u prirodi oko nas'. 'On je ipak bio sin svećenika kojem je majka znala Bibliju na sedam jezika, koji je imao određene vizije i fleševe. Nije radio na standardni način u matematičkim formulama nego je direktno percipirao iz nekih viših dimenzija', kazao je fizičar Davor Pavuna.

>>
Novi dokumenti otkrivaju detalje posljednjeg ispraćaja Nikole Tesle

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Vidio je svjetlo, osjećao energiju, elektricitet, magnetsko polje, komunicirao s drugim planetima. Govorio je 9 jezika, imao smisao za lijepo. 'Čovjek, pravi kreator mora biti plemenit, raditi za dobrobit čovječanstva, a ne da postane sluga profita. To vam je dovelo do ove krize', kazao je Pavuna.

Otkrio je x zrake prije Rontgena, a elektrone prije Thomasa. Drugi su dobivali Nobelove nagrade, on ih je odbijao. Tesla se vrlo često ponašao kao čudak koji je bio u sukobu sa svima', kazao je akademik Vladimir Paar.

Novac je još kao mladić, kad bi ga zaradio kartanjem, volio razdijeliti. Tesla, borac za mir, nešto ipak nije uspio. Otkriti 'konačno' oružje koje bi odvratilo ljude od sukoba i okončalo ratove.

Pogledajte više u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene