Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski predsjednik tvrdi

'Zagreb nije oblikovao političku volju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk izjavio je za Slovensku televiziju da od Hrvatske najviše ovisi kad će biti nastavljeni njeni pregovori s Europskom unijom.

'Mogućnosti za rješenje spora i nastavak hrvatskih pristupnih pregovora u velikoj mjeri ovise o političkoj volji Zagreba koja se još nije do kraja oblikovala. Trenutačno nije jasno želi li Hrvatska doista brzi ulazak u Europsku uniju', izjavio je Tuerk.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Turk je rekao da je u odnosima s Hrvatskom potrebno osigurati 'odgovarajuću razinu međusobnog poštovanja'. 'U odnosima je bitno međusobno poštovanje', rekao je on, dodajući da se među državama komunikacija treba odvijati na način kojim se uvažavaju forma i diplomatski običaji.

Slovenija blokadu hrvatskih pristupnih pregovora od kraja prošle godine tumači 'prejudiciranjem granice' u hrvatskim pristupnim dokumentima, što Hrvatska od samog početka blokade negira.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene