Zagrebačka naselja Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec do subote su bez tople vode, priopćeno je iz HEP-Toplinarstva. Mole građane za strpljenje i razumijevanje. Četvero građana je ozlijeđeno.

Galerija


Građani pet naselja u Novom Zagrebu oko podneva su ostali bez tople vode. Razlog tome je puknuće magistralnog vrelovoda, doznaje se iz HEP-Toplinarstva.

Vezani članci Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 5 Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj"

Iz PU zagrebačke doznajemo da je u trenutku puknuća vrelovoda lakše ozlijeđeno četvero građana. Oni su s opeklinama prevezeni u zagrebačku bolnicu te im je pružena liječnička pomoć.

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Trgu Ivana Meštrovića krajnjim kupcima HEP-Toplinarstva u novozagrebačkim naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec danas u 12 sati privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije.

Ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se u subotu u jutarnjim satima.

"Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće u što kraćem roku sanira te mole krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje", priopćeno je iz HEP-Toplinarstva.