Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjeduje 100-tinjak osoba

Zagreb: Specijalci stali između prosvjednika i ultradesničara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100 predstavnika Građanske akcije i građana okupilo se u 11 sati kod Manduševca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi prosvjedovali protiv najavljene međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda u organizaciji HČSP-a. Iza podneva skup se razišao.

Ekstremni desničari istovremeno su se okupili na Tomislavovom trgu kako bi dali potporu generalima. Jake policijske snage brane ekstremnim desničarima, kojih se okupilo 30-ak, dolazak na Trg bana Jelačića. Policijski djelatnici legetimirali su i obične građane na Tomislavovom trgu.11.30 Nekoliko neofašista iapk je stiglo kroz Ilicu na zapadnu stranu Trga bana Jelačića.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Policijskim kordonom odijeljeni su od antifašističkog prosvjeda. Na Trgu su jake policijske snage. Stiglo je sedam policijskih vozila te 50-ak specijalaca. Antifašisti su izvikivali parole "No pasaran!", a vijorile su se i anarhističke zastave. Sve se odvija pred skupinama turista koji u čudu gledaju što se događa te su sve zabilježili fotoaparatima.

Zasad nije zabilježen nijedan incident.Na zagrebačkome Trgu bana Jelačića u petak poslijepodne okupilo se oko 150 antifašista i 20-tak članova desničarske udruge. Policija je živim zidom razdvajala skupine.

Zagrebačka policija izvijestila je da okupljanje nije bilo prijavljeno te da je u službene policijske prostorije dovedeno šest osoba. Nad tri osobe je provedena prekršajna obrada i puštene su, a nad ostalima je obrada u tijeku. Drugih postupanja policije, kako navode, nije bilo.

Inače, jedan sudionik desničarskog okupljanja koje se jučer popodne, istodobno s antifašističkim prosvjedom, održalo u središtu Zagreba, prijavljen je zbog fašističkog pozdrava podizanjem desne ruke, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Tijekom oba prosvjeda uhićeno je ukupno pet osoba, no u zagrebačkoj policiji kažu kako nemaju podatke koji je uhićenik pripadao kojoj prosvjedničkoj skupini.
(T.Š./Agencija VLM/Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene