Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje HNS-a

Zagreb ima 4 milijarde kuna neplaćenih potraživanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski odbor HNS-a Grada Zagreba na konferenciji za novinare upozorio je na, kako su rekli, čak 4 milijarde kuna neplaćenih potraživanja Grada Zagreba.

Po riječima HNS-ova zastupnika u Gradskoj skupštini i potpredsjednika stranke Joze Radoša, ta potraživanja su dijelom plod ukupne kulture neplaćanja u Hrvatskoj, no od toga čak 33 posto, odnosno 1,3 milijarde kuna potraživanja su u postupku prisilne naplate, koja će se, po njegovom mišljenju, teško naplatiti. Dugovanja, koja se u gradu vode kao 'sumnjiva i sporna', za zakupnine iznose 410 milijuna kuna, rekao je Radoš dodajući kako su to uglavnom izgubljena potraživanja jer ih, kako je rekao, i sam grad tako vodi u evidenciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hoće li biti problema? Dugovi prema veledrogerijama ponovno narasli: Pogledajte o kojem iznosu je riječ Slika nije dostupna Do kraja prošle godine Potraživanja Zagreba oko dvije milijarde kuna

U segmentu komunalnih naknada ukupna potraživanja iznose 250 milijuna kuna koja su označena spornima i koja su u stečajevima, pri čemu je, po podacima gradskih tijela, naplata potraživanja u stečajevima samo 0,65 posto.

Podatke o neplaćenim potraživanjima dobio je, kako je rekao, na svoje zastupničko pitanje od Gradskog ureda za financije. HNS se pita što je s preporukom Državnog ureda za reviziju za izradu operativnog plana naplate neplaćenih potraživanja svih proračunskih prihoda. Po Radoševim riječima, apsurdno je da u današnje vrijeme Grad ne zna koliko je od utuženih potraživanja naplaćeno, jer u 2010. godini nema za to informatički program. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene