Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Gostovanje izraelske plesne trupe Inbal Pinto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeća izraelska plesna trupa Inbal Pinto Dance Company gostovat će u Zagrebu 28. i 29. travnja s predstavom "Shaker", kao svojevrsna najava 25. Tjedna suvremenog plesa.

Skupina Inbal Pinto oduševila je publiku već svojim prvim gostovanjem u Zagrebu na 15. Tjednu suvremenog plesa, a njihovo u potpunosti rasprodano gostovanje 2006. osvojilo je i Nagradu festivalske publike Tjedna suvremenog plesa.

Pročitajte i ovo Slava Šepec (Foto: Dnevnik.hr) Gošća Dnevnika Nove TV Medicinskih sestara sve manje: "Zatvarat će se odjeli u zdravstvenim ustanovama. Ali ništa nije slučajno..." Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Gost Dnevnika Nove TV Ivan Vrdoljak o prozivkama na odgovornost za Uljanik i "šurovanju" s Pupovcem: "Češće se čujem s njim nego s premijerom"

"Shaker" s kojim će se na sceni Zagrebačkog kazalište mladih predstaviti po treći put, nastao je u sezoni 2006./2007., a za njega su koreografi Inbal Pinto i Avashalom Polak lani primili i nagradu izraelskog Ministarstva kulture i obrazovanja.

Najveća domaća plesna manifestacija 25. Tjedan suvremenog plesa održat će se u Zagrebu i Rijeci od 26. svibnja do 3. lipnja.

Na programu Tjedna naći će se 13 suvremenih plesnih naslova iz svijeta te izbor iz produkcije domaće plesne scene. Posebna će atrakcija festivala, kako najavljuju organizatori, biti gostovanje predstave "Entity" u produkciji britanskog Random Dance Companyja i koreografiji Waynea McGregora. Ta predstava praizvedena je u Londonu 10. travnja, a njezin je autor jedno od najznačajnijih imena današnje plesne scene, kućni koreograf britanskog Royal Balleta i prvi ikad na to mjesto imenovani suvremeni plesni umjetnik.

Tjedan suvremenog plesa projekt je Hrvatskog instituta za pokret i ples. Festival je tijekom 25 godina postojanja prezentirao više od 500 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 50-ak premijernih izvedaba domaćih autora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene