Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liste poskupljenja se na godišnjoj komparativnoj listi pomalo reduciraju.


Trendovi poskupljenja još su uvijek dominantni, no i oni se smanjuju, piše portal supermarketi.info.

Vezani članci Domagoj Mikić Detalji iskaza privedenog muškarca: "Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se" Slika nije dostupna Potvrđeno: Cijene voća i povrća zbog rekordnih prirodnih nepogoda ove će godine dramatično rasti

Prema njihovom istraživanju na mjesečnoj razini trendovi pojeftinjenja polako su nadjačali trendove poskupljenja. Kako navode čini se da se ulaskom Hrvatske u EU pomalo popravilo stanje s cijenama u supermarketima. Dodaju kako se ti trendovi, u usporedbi s lipnjem ove godine, uglavnom odnose na osnovne namirnice poput brašna, ulja i šećera. Analiza je pokazala da je na godišnjoj razini odnos trendova poskupljenja u odnosu na pojeftinjenja 49:9, dok je u rujnu on bio čak 60:6. Važno je naglasiti da se njihov barometar cijena odnosi na Zagreb.

Jeftinije sezonsko voće i povrće

Iz mjeseca u mjesec najveća su pojeftinjenja na sezonskom voću i povrću, a u skladu s tim upravo su na istim artiklima najočitija i poskupljenja, kada pojedino voće i povrće izađe iz sezone.

>> Ne znate kako djecu potaknuti na zdravu prehranu? Evo rješenja!

Najviše su poskupjele tikvice za čak 60,45%, te krastavci koji su u odnosu na listopad skuplji za 49,61%. S druge strane pojeftinile su naranče za oko 36,77%, kupus za 46,39%, te češnjak za 38,96%.

Sve trendove poskupljenja i pojeftinjenja u odnosu na listopad, ali i lipanj ove godine (prije ulaska Hrvatske u EU) pogledajte OVDJE u preglednim tablicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook