Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupština odlučila

Zagreb dobiva četiri zone parkiranja i 500 povlaštenih karata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka skupština danas se ipak uspjela dogovoriti - oko parkinga.

U nastavku današnje maratonske sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja je trajala 12 sati, zastupnici su prihvatili odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Zagrebu koju su zajednički usuglasili gradonačelnik i Gradska skupština, što je predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a Davor Bernardić pozdravio kao 'normalan i razuman' način na koji bi trebale biti donošene odluke u Gradskoj skupštini.

Odluka predviđa da gradonačelnik i Gradska skupština zajedno određuju javne parkirališne površine, organizaciju i način naplate parkiranja, utvrđuju parkirališne zone, vrste parkirališnih karata i način njihova korištenja. Također će zajednički utvrđivati uvjete za stjecanje povlaštene parkirališne karte te provoditi nadzor parkiranja vozila na području grada.

Među osam novina koje se uvode jest i podjela javnih parkirališta na četiri zone, pri čemu bi u određenim zonama u potpunosti ili djelomično bilo zabranjeno parkiranje. Predviđa se i uvođenje 500 povlaštenih parkirališnih karata kojima bi raspolagao gradonačelnik, a prednost u pri ostvarivanju tog prava imale bi humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koje imaju teško oboljelog člana obitelji te javne ustanove. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) novi harač zagrepčanima Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene