Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je poslijepodne da je koncentracija amonijaka izmjerena u krugu bivše tvornice Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici ispod maksimalno dozvoljene te stoga ne predstavlja opasnost za građanstvo.


Vatrogasci će ostati na terenu i polijevati mjesto curenja plina vodenom maglicom kako se plin ne bi širio. Policija i čuvarska služba Holdinga će osiguravati objekt, a angažirana je i tvrtka koja će napraviti dodatni pregled instalacija, navode u priopćenju.

Vezani članci Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vozio s gotovo dva promila i bez položenog vozačkog ispita: 40-godišnjaka u Zagrebu sud kaznio sa 110 dana zatvora Radovi na remetinečkom rotoru (Foto: Pixsell,Antonio Bronic)1 - 1 Ovaj vikend zatvara se remetinečki rotor, pogledajte kako će izgledati nova regulacija prometa

Dodaju da su 'na terenu' dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, policije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar'.

Zagreb: U Heinzelovoj ulici iscurio amonijak, na terenu su vatrogasci

Dojavu o curenju amonijaka vatrogasci su zaprimili nešto prije podneva, a na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila i to zapovjedno, navalno i kemijsko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook