Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otvorili 31 novo radno mjesto

Bandić drastično povisio cijene ukopa, kremiranja i održavanja grobova, HSLS poziva: "Neka to objasne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grobna naknada do ove je godine iznosila 156 kuna, a sada su stigle uplatnice na 280 kuna. Istovremeno dok su rasle cijene usluga Gradska groblja dobila su novu organizacijsku strukturu i 31 novog rukovoditelja i koordinatora. Ukupno je zaposleno 270 djelatnika.

HSLS Grada Zagreba pozvao je u petak Zagrebački holding i podružnicu Gradska groblja da javno objave i objasne nova poskupljenja ukopa, kremiranja i održavanja grobova te nova zapošljavanja, ističući kako se radi o stranačkom regrutiranju.  Grobna naknada do ove je godine iznosila 156 kuna, a sada su stigle uplatnice na 280 kuna.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Maksimiru Policija objavila detalje FOTO Teška prometna nesreća u Zagrebu: Pojurio pa se zabio u stup i smrskao automobil, ima ozlijeđenih Regulacija prometa, slika 1 STRPLJEN, SPAŠEN U subotu počinje posebna regulacija prometa u Zagrebu: Pogledajte detaljne upute

"Zagreb je sredinom rujna prošle godine drastično podigao cijene ukopa, kremiranja i održavanja grobova s opravdanjem da Gradska groblja posluju u minusu te je sada ta odluka postala vidljiva na računima upućenima Zagrepčanima", navode u priopćenju iz HSLS-a.

U HSLS-u smatraju da poskupljenje možda i ne bi bilo neobično da Gradska groblja nisu istodobno reorganizacijom uspostavile novu organizacijsku strukturu u obliku 31 novog radnog mjesta rukovoditelja i koordinatora te su im mimo temeljnog kolektivnog ugovora dodijeljeni novi koeficijenti složenosti poslova.

U priopćenju iz HSLS-a navode da Gradska groblja prema podacima iz 2018. godine zapošljavaju 270 djelatnika te su ironično ustvrdili da brojem novouspostavljenih upravljačkih struktura "podsjećaju na multinacionalnu kompaniju", a ne na tvrtku koja se bavi ukopom pokojnika.

"Navodno je povećan i broj zapošljavanja djelatnika prema stranačkom ključu, odnosno potrebama stranačkog regrutiranja vijećnika drugih stranaka u jedinicama mjesne samouprave, a takva se praksa provodila gotovo svakodnevno tijekom prošle godine te prema zadnjim neprovjerenim informacijama Gradska groblja krajem 2019. godine zapošljavaju čak 397 djelatnika", stoji u priopćenju.

HSLS Zagreb stoga traži od Zagrebačkog holdinga i od Gradskih groblja da javno objave i pojasne konkretne razloge povećanja cijena te da objave broj i strukturu novozaposlenih djelatnika u Gradskim grobljima.

"Nažalost, dok je Bjelovar svijetli primjer dobre i transparentne prakse upravljanja gradske vlasti u Hrvatskoj, u njezinu glavnom gradu gradska vlast čini sve u granicama zamislivog da svoje građane vara i da im uništi svako preostalo povjerenje u političke institucije", poručuju iz HSLS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene