Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunsko potraživanje

Zagorčeva imovina na bubnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudskom odlukom sva Zagorčeva imovina u Hrvatskoj ide na bubanj. Čim ova presuda postane pravomoćna, umirovljenom generalu, bit će oduzeta ionako blokirana imovina kako bi država namirila milijunsko potraživanje.

Cjelokupna Zagorčeva imovina u Hrvatskoj već je duže vrijeme blokirana. Stan u Zagrebu u Hatzovoj ulici od 109 kvadrata, dva stana u Ilici ukupne površine 300 kvadrata, te poslovni prostor od 354 kvadrata na istoj lokaciji i poslovni prostor u Držislavovoj ulici u kojoj je butik njegove supruge. Isto tako blokiran mu je i račun u jednoj poslovnoj banci. Dekan Pravnog fakulteta kaže da je ova presuda veliki napredak u borbi protiv organiziranog kriminala iz devedesetih. Posebice odluka o vraćanju protupravno stečene imovine.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Odbijena žalba Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu

>> Zagorcu 7 godina i vraćanje 5 milijuna USD

'Ono što boli počinitelje nije zatvor koliko to što će ostati bez perspektive. Naročito je važno da se ovim šalje poruka da se zločin ne isplati i da se neće obogatiti na taj način', kaže prof.dr.sc. Josip Kregar, Dekan Pravnog fakulteta. Zagorčeva se imovina može prodati tek nakon pravomoćnosti presude. Sud će tad odrediti do kad mora uplatiti novac za kojeg smatraju da je nezakonito stekao. Ukoliko ne uplati pet milijuna dolara sud će rasprodati svu blokiranu imovinu. Kregar kaže da se nada kako će taj postupak ići brže od istražnih radnji koje su trajale godinama.

>> Hodak: Presuda bez dokaza sumrak je pravne države

'Jasno je da dokazi postoje i prilično je jasno da je cijeli postupak odgađan da se što kasnije ovakva odluka donese. Nadam se da će to značiti činjenicu da se žalbeni postupak maksimalno ubrza. Inače nakon protoka deset godina ne bi bilo toliko efekta od donesene presude', kaže Kregar. Imovina je i dalje blokirana čeka se odluka Vrhovnog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene