Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagorčev obavještajni udar na državni vrh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Pukanić, kao gost u Temi dana Hloverke Novak Srzić, uz Davora Domazeta Lošu i Peru Kovačevića, ustvrdio je kako se u slučaju Zagorec radi o dobroj namjeri Ureda predsjednika i državnog odvjetnika Mladena Bajića da se ulove 'krupne ribe'.

No, Zagorec je uz pomoć veza u obavještajnom sustavu prevario predsjednika Stjepana Mesića snimivši svoj razgovor s predsjednikovim savjetnikom Sašom Perkovićem i pokazavši mu 'dokument' koji 'dokazuje' kako je premijer Sanader 2003. godine pohranio na Britanskim djevičanskim otocima 19 tona zlatnih poluga u vrijednosti od 400 milijuna eura, smatra Pukanić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišo Kovač: 'Sanaderova pobjeda zapisana je u zvijezdama' Slika nije dostupna Go-go plesačica za tri mjeseca zaradila 100 tisuća kuna

<< 'Nećemo pokleknuti pred obavještajnim podzemljem i kriminalcima'

<< 'Zagorcu nismo ponudili nikakvu nagodbu'

- Kakva austrijska obavještajna služba, Zagorec je sam snimio taj razgovor i pomoću svojih jataka, među koje ubrajam i Markicu Rebića i ovdje prisutnog Davora Domazeta Lošu te pokušao kompromitirati cijeli državni vrh pokazavši Perkoviću dokument o pohranjenom zlatu, kako bi on ispao sitna riba u cijeloj stvari, ustvrdio je Pukanić.

Taj dokument, inače, državni vrh je proglasio falsifikatom.

Zagorec, tvrdi Pukanić, ne pokušava ništa drugo nego cijeli državni vrh prikazati kao leglo kriminala i mutnih poslova kako bi on sam ispao sitna riba i tako izbjegao izručenje, suđenje i zatvor.

U tom smjeru ide i Zagorčeva tvrdnja da je Bajić tražio od njega milijun i pol eura kako bi odustao od optužaba.

Domazet, pak, kaže da se radi o katastrofi ako je istina da je Zagorec uspio prevariti predsjednika države.

No, sam ne vjeruje u tu priču.

- Radi se o tome da se željelo pridobiti Zagorca kao pokajnika koji će predsjednika Tuđmana, tri premijera iz 90-ih i još niz osoba iz tadašnjeg državnog vrha i cijeli HDZ prokazati kao zločinačku organizaciju, a sve je to dio udara na Hrvatsku kao državu o čemu svjedoči niz sličnih afera u posljednjih 10-ak dana.

Cijelu žučnu raspravu pogledajte u video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene