Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od stotinu ogorčenih Zadrana, koji već četiri mjeseca nemaju pristupnu cestu svojim zgradama, nenajavljeno su zauzeli Gradsku vijećnicu.


Zatražili su rješavanje problema nakon što je vlasnik zemljišta, na kojem se nalazi pristup, iskopao cestu i ogradio prostor na kojem želi izgraditi kuću. Od zadarske uprave zahtijevaju rješenje. Na pola sata blokirali su najprometniju cestu u središtu Zadra, kao rezultat neuspješnog sastanka s gradonačelnikom.

>> Gradonačelnik Zadra novinaru: Ti si smeće!

Vezani članci Sanja Jurišić Vesele turisti na plažama, ali ne vesele COVID brojke: "Turistički djelatnici strahuju od prekida sezone" Auto na plaži Kad Slavonac dođe na more: Prizor iz Zadra nasmijao ljude na plaži, izgleda da se previše približio moru

'Želimo put od zadarske uprave. Zato što smo dobili stanove sa građevinskom dozvolom, a građevinska dozvola se ne može napraviti ako nema izlaz', rekla je Senka iz Zadra.

Tko je glavni krivac i može li se pronaći rješenje? Odgovor na to pitanje leži u činjenici da je prije nekoliko tjedana podnesena kaznena prijava protiv djelatnika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola zbog pogodovanja investitoru koji je izgradio upravo te zgrade. Policiju je zanimalo kako ih je mogao izgraditi, a da nije imao osiguran pristup, već je korišten onaj preko tuđeg zemljišta. Dakle, sasvim je jasno da su stanari, koji su danas prosvjedovali, zapravo kolateralne žrtve. Rješenja zasad nema, a najavili su i nove prosvjede.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.