Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješavanje problema

Zadrani zauzeli Gradsku vijećnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu ogorčenih Zadrana, koji već četiri mjeseca nemaju pristupnu cestu svojim zgradama, nenajavljeno su zauzeli Gradsku vijećnicu.

Zatražili su rješavanje problema nakon što je vlasnik zemljišta, na kojem se nalazi pristup, iskopao cestu i ogradio prostor na kojem želi izgraditi kuću. Od zadarske uprave zahtijevaju rješenje. Na pola sata blokirali su najprometniju cestu u središtu Zadra, kao rezultat neuspješnog sastanka s gradonačelnikom.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

>> Gradonačelnik Zadra novinaru: Ti si smeće!

'Želimo put od zadarske uprave. Zato što smo dobili stanove sa građevinskom dozvolom, a građevinska dozvola se ne može napraviti ako nema izlaz', rekla je Senka iz Zadra.

Tko je glavni krivac i može li se pronaći rješenje? Odgovor na to pitanje leži u činjenici da je prije nekoliko tjedana podnesena kaznena prijava protiv djelatnika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola zbog pogodovanja investitoru koji je izgradio upravo te zgrade. Policiju je zanimalo kako ih je mogao izgraditi, a da nije imao osiguran pristup, već je korišten onaj preko tuđeg zemljišta. Dakle, sasvim je jasno da su stanari, koji su danas prosvjedovali, zapravo kolateralne žrtve. Rješenja zasad nema, a najavili su i nove prosvjede.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene