Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mališan teško bolestan

Rođen klinički mrtav: Sve za pomoć Marku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Zadarske županije ujedinili su se u cilju da pomognu u liječenju teško bolesnog Marka Baljaka.

Jedina terapija koja se pokazala uspješnom preskupa je za njegovu obitelj, a HZZO takvo liječenje ne financira. Raznim akcijama i humanitarnim koncertom nadaju se prikupiti najmanje 80 tisuća kuna Četverogodišnji Marko Baljak zbog teške ozljede mozga ne može govoriti, ni kretati se. Njegovi su mišići toliko slabi da nema snage ni uspravno držati glavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Marko je rođen klinički mrtav i liječnik ga je uspio spasiti za 20 do 30 minuta 'Marko je rođen klinički mrtav i liječnik ga je uspio spasiti za nekih 20 do 30 minuta', prisjeća se otac Mladen Baljak. Nakon tog čuda počinju pravi problemi za Marka i njegovu obitelj jer mu je dijagnosticirana cerebralna paraliza, a liječnici su redovito gasili svaku, pa i najmanju nadu u njegovo ozdravljenje. No prije 4 mjeseca pronašli su pravu terapiju i u kratkom vremenu Markovo se stanje naglo popravilo.

'Marko ima svaki dan 3 sata motoričkih vježbi, poslije toga ima električnu stimulaciju mišića nakon čega dobije 2 injekcije', kaže otac. Baljakovi ponovno dolaze pred zid jer samo jedan dan terapije stoji 500 kuna, a takvu vrstu liječenja Zavod za zdravstveno osiguranje ne plaća.Svjesni teške situacije Zadrani su se ujedinili.

Glazbenici su sinoć svirali za Marka i uključile su se mnoge lokalne institucije i privatnici. Suočen s teškom bolešću mali Marko najvjerojatnije nikad neće biti potpuno neovisan o brizi drugih. No i najmanji korak naprijed za njega je velik uspjeh.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene