Zadarski recepti: Kako pripremiti i pojesti glistu?
Piše Ema Branica,
19. lipnja 2009. @ 09:00
komentari
Slika nije dostupna
Delicije od medvjeda, puhova, svakojakih iznutrica i kao posebna atrakcija jela od glista ne jedu se svakoga dana. Od glista se mogu spremiti rižoto, juha, pa čak i torta i palačinke.
Podijelite
Hrvatskom je odjeknula vijest da se u okolici Zadra jedu i priremaju gliste. Hana Medin iz eko farme Telluris začetnica je novog trenda u gastronomiji. Iako bi se pri samoj pomisli da jedu gliste mnogima okrenuo želudac, drugi su ih radoznalo kušali i oduševili se. 'Mislila sam zašto ne bi bili na nivou Južne Amerike, Kine, unaprijeđeni i u gastro dijelu života', rekla je Hana za Provjereno.
Prvi puta u Europi se rade jela od glista koje su zdrava namirnica. Puni su vitamina, vlakana minerala i čak 63 posto proteina. Sadrže antikancerogena svojstva te služe u borbi protiv drugih bolesti. No, sve što je zdravo ne mora nužno biti i ukusno, pa se gliste pripremaju s mediteranskom kuhinjom. Kako pripremiti jelo od glista pogledajte u priloženom videu.