Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć nakon 20, 30 sati u centru Zadra odvijala se prava drama čiji je tragični završetak spriječio gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Naime, 32-godišnji muškarac popeo se na zvonik katedrale sv. Stošije te gotovo 30 minuta prijetio da će počiniti samoubojstvo ukoliko mu se ne omogući razgovor sa zadarskim gradonačelnikom.


Muškarac se na zvonik visok 60 metara popeo u vrijeme kada je otvoren za posjetitelje. Čim su čuvari shvatili njegove namjere, pozvali su policiju i Hitnu pomoć. No, 32-godišnjak s njima nije želio razgovarati već je zahtijevao dolazak  gradonačelnika.

Vezani članci Popeo se na zagrebačku katedralu Zastrašujući video: Mladi Gruzijac popeo se na vrh zagrebačke katedrale i snimao Šteta na zagrebačkoj katedrali od potresa Objavljeno detaljno izvješće o oštećenjima na Katedrali: Pogledajte što je sve srušeno sa simbola Zagreba

Oko 21,40 na vrh katedrale došao je Zvonimir Vrančić, zadarski gradonačelnik. Tek se tada 32-godišnjak spustio. Gradonačelniku je otkrio kako već tri mjeseca od grada ne dobiva koncesiju za prodaju palačinki ispred Arheološkog muzeja, pa sada prodaje balone. Kako je Vrančić gradonačelnik samo tri tjedan, nije upoznat sa slučajem. Uvjerio je muškarca da se ovakvim načinom ne rješavaju problemi te mu rekao da u ponedjeljak dođe u njegov ured. Vrančić je naglasio kako muškarac nije bio nesuvisao i bezobrazan, u policiji do sada nije bio prijavljivan, a iz odjela psihijatrije zadarske bolnice kažu da nije bio liječen zbog psihičkih teškoća.


 

 

.