Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca u zadru stabilno

Liječnici na Rebru o stanju operirane djevojčice: "Još uvijek je životno ugrožena"

Liječnici o stanju ozlijeđene djevojčice (Foto: Dnevnik.hr)
Liječnici o stanju ozlijeđene djevojčice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanitetsko vozilo koje je teško ozlijeđenu djevojčicu dovezlo u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Sanitetsko vozilo koje je teško ozlijeđenu djevojčicu dovezlo u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Liječnici o stanju ozlijeđene djevojčice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Troje djece koje je u četvrtak bačeno s kata kuće u Pagu i zadržano zbog ozljeda u zadarskoj bolnici na liječenju - stabilno je, doznajemo u zadarskoj bolnici.

Četvrto dijete, sedmogodišnja djevojčica koja je bila najteže ozlijeđena, sanitetskim je vozilom prevezeno na Odjel za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj obiteljskog nasilja Sud putem videolinka ispitao majku djece bačene s balkona na Pagu: Nije htjela biti u istoj prostoriji s njihovim ocem Psihijatar Špiro Janović (Foto: Dnevnik.hr) PSIHIJATAR ZA DNEVNIK NOVE TV "Patnja ove djece ne završava zalječenjem fizičkih ozljeda. Njihov cijeli budući život bit će obilježen ovim događajem"

Djevojčica je došla s politraumom. "Stanje djeteta je ozbiljno, ali stabilno", priopćeno je iz bolnice. Doktor Milivoj Novak kazao je kako o djevojčici skrbe svi potrebni timovi bolnice.

"Ovog trenutka mi smo s njom zadovoljni. Cijeli sustav zbrinjavanja djeteta od prve ukazane pomoći u Zadru pa sve do Zagreba išao je na optimalan način u svim svojim dijelovima. Ona ima teške ozljede, ali njezino je stanje u posljednjih 14 sati stabilno i s njim smo zadovoljni", kazao je.

Djevojčica ima ozljedu glave i to je najveći problem, istaknuo je. "U petak nad djevojčicom ne bi trebalo biti zahvata. Na aparatu je za disanje i još uvijek je u životnoj opasnosti. Nije u induciranoj komi i reagira na podražaje", dodao je.

Na pitanje novinara može li se oporaviti, dr. Milivoj Novak je kazao da vjeruje kako bi se mogla oporaviti. "Za nekoliko dana mogla bi otići s jedinice intenzivne skrbi." Za trajne posljedice kaže kako je nemoguće tvrditi hoće li ih biti i koje su, s obzirom na to da ima ozbiljne i velike ozljede glave.

Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja je sinoć zbog teških ozljeda iz Zadra prevezena u KBC Zagreb, jutros je bila stabilno, doznaje se u petak u bolnici.

"Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja", rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak. Sedmogodišnja djevojčica u četvrtak je zadobila najteže ozljede.

Troje djece u Zadru - stabilno

Iz Opće bolnice Zadar priopćeno je da je troje djece, koje je od četvrtka ujutro na liječenju u bolnici, stabilno.

U petak je, tijekom jutra, na maksilofacijalnoj kirurgiji operirana osmogodišnja djevojčica. Zahvat je protekao uredno i ona se sada oporavlja.

"Drugo dvoje djece, u dobi od tri i pet godina, nalazi se i dalje na Odjelu dječje kirurgije te je njihovo zdravstveno stanje stabilno", navodi se u priopćenju bolnice.

Zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc kazao je da se dvoje najmlađe djece dobro oporavlja. Trogodišnjaku je pronađen zrak u plućima, no i to će biti sanirano tijekom dana.

"Osmogodišnja djevojčica koja ima nagnječenje glave, prsa i tijela jutros je operirana na maksilofacijalnoj kirurgiji i stabilno je. Trenutačno je u Jedinici intenzivnog liječenja i nadamo se da će sutra biti vraćena na odjel. Djevojčici su operirane kosti lica, a ostalo dvoje djece smješteno je na Odjelu dječje kirurgije," kazao je Karuc. Dodao je da nad djecom dežura bolnički socijalni radnik.

"Majci je u noći na petak bilo omogućeno da ostane uz djecu kako bi se oporavljala sa što manje trauma", objasnio je i dodao kako je majka ostala uz djecu i u petak. Sva djeca mogla bi iz zadarske bolnice biti puštena na kućnu njegu u idućih pet ili šest dana. 

Podsjetimo, na otoku Pagu u četvrtak u ranim jutarnjim satima otac je djecu, koja su još spavala, donio do ruba balkona i s visine od gotovo šest metara jedno po jedno počeo bacati na tlo. Nakon što je bacio zadnje dijete, sjeo je u automobil i otišao se prijaviti u policijsku postaju u Pagu. (Hina, M.V.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene