Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele kožu, automatiku, sportski ovjes...

Zadar 'štedi': Gradski oci kreću u nabavu limuzine vrijedne 425.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čitavoj zemlji svi ističu kako valja štedjeti, no u Zadru su gradske vlasti odlučile krenuti u javnu nabavu limuzine ukupne vrijednosti do 425.000 kuna.

HDZ-ov gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, odlučio je putem operativnog leasinga krenuti u nabavu limuzine u vrijednosti 340.000 kuna bez PDV-a, dok bi s uračunatim PDV-om cijena vozila iznosila čak 425.000 kuna.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

>> Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj

Nabava vozila uslijedila je jučer, nakon prethodne izmjene Plana nabave Grada Zadra za 2012. godinu, u čijoj originalnoj verziji ona nije bila predviđena. Automobil bi služio općim javnim uslugama, prema dokumentaciji.

U dokumentaciji za nabavu, čije detalje prenosi Novi List, zadarski gradski oci traže vozilo 'crne boje s efektom', snage najmanje 130 konjskih snaga i minimalne zapremine 1.900 kubičnih centimetara.

No to nikako nije sve s popisa želja za automobil, jer u dokumentaciji se navodi čak 30 stavki. Među zanimljivijima su sportski ovjes, pogon na sva četiri kotača, automatski dvozonski klima uređaj, sjedala u kombinaciji alcantar i koža, lakometalni naplaci, upozorenje na ispuhanu gumu, Bi-Xenon prednja svjetla s automatskim zakretanjem, automatsko uključivanje sva četiri pokazivača smjera pri punom kočenju, brisače sa senzorom za kišu, automatsko paljenje svjetala, automatsko uključivanje kratkog svjetla s 'coming home' i 'leaving home' funkcijom i slično.

Vrančić: Nisam znao

Zadarski gradonačelnik na pressici koja je održana u 13 sati, istaknuo je kako on nije znao za luksuznu opremu, koja je navedena u dokumentaciji za javnu nabavu automobila. Naglasio je kako je on samo tražio automobil srednje klase te prenio zahtjeve vozača za sportskim ovjesom i pogonom na sva četiri kotača, no da su ljudi iz nabave očito na svoju ruku naručili svu dodatnu opremu.

Vrančić je istaknuo kako je nabavka automobila neophodna jer servis starog košta godišnje 120.000 kuna. Isti argument jučer je u Saboru istaknuo i premijer Milanović, oko nabavke novih službenih vozila.

Drugi gradski programi za usporedbu

Za usporedbu s navedenim troškom, treba istaknuti i druge programe te svote koje gradske vlasti izdvajaju za njih.

Tako Grad Zadar za subvencioniranje i kreditiranje obrtnika i malih poduzetnika izdvaja 300.000 kuna. Za opremanje postrojbi za zaštitu i spašavanje izdvaja se 50.000 kuna. Za financiranje Savjeta mladih Grada Zadra izdvaja se 30.000 kuna.

Nadalje, za kampanju protiv ovisnosti o opojnim drogama, Grad Zadar izdvaja 80.000 kuna, dok za pomoć u socijalizaciji liječenih ovisnika izdvaja 30.000 kuna. Za pomoć pri stambenom zbrinjavanju branitelja, izdvaja se 70.000 kuna.

U program obnove kulturnih spomenika ulaže se 220.000 kuna, dok se za kapitalno ulaganje u HNK Zadar ulaže 150.000 kuna. Dakle, niti jedna od navedenih stavki nije jednaka, niti nadmašuje nabavku vozila po pitanju novčanog ulaganja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene