Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo mora prometa i infrastrukture izvjestilo je o prevrtanju brodice oznake ZD 9377, dužine 4,20 metara oko 17:30 sati na udaljenosti oko jedne nautičke milje od Morskih orgulja u Zadru prema Preku na otoku Ugljanu.


U trenutku nezgode na brodici se nalazilo četiri odrasle osobe i dvoje djece, svi hrvatski državljani. Sve članove posade spasila je brodica 2236 ZD koja se zatekla u blizini nezgode.

Vezani članci Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 1 Zadrani zgroženi dezinficijensom u vodi profesorice, otkriveno koja kazna može čekati krivce Prazna učionica Profesorici u bocu s vodom ulili dezinficijens za ruke: "Slijedi najstroža kazna, to nije bezazleno"

U međuvremenu, brodica je potonula na dubinu od 40 metara. Na mjesto nezgode je izašla brodica pomorske policije koji su otpratili brodicu s unesrećenima do obale.

Prema izjavi voditelja potonule brodice, do nesreće je došlo uslijed kvara na motoru zbog kojeg se brodica okrenula bočno vjetru i valovima te se napunila morem i prevrnula, istaknula je glasnogovornica ministarstva Marina Halužan. (Agencija VLM)