Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo mora prometa i infrastrukture izvjestilo je o prevrtanju brodice oznake ZD 9377, dužine 4,20 metara oko 17:30 sati na udaljenosti oko jedne nautičke milje od Morskih orgulja u Zadru prema Preku na otoku Ugljanu.


U trenutku nezgode na brodici se nalazilo četiri odrasle osobe i dvoje djece, svi hrvatski državljani. Sve članove posade spasila je brodica 2236 ZD koja se zatekla u blizini nezgode.

Vezani članci Potonula ribarska kočarica, ilustracija Potonula ribarska kočarica, strahuje se da je 17 ljudi poginulo Slika nije dostupna Lovci na olupine pronašli jedrenjak koji je potonuo prije 213 godina!

U međuvremenu, brodica je potonula na dubinu od 40 metara. Na mjesto nezgode je izašla brodica pomorske policije koji su otpratili brodicu s unesrećenima do obale.

Prema izjavi voditelja potonule brodice, do nesreće je došlo uslijed kvara na motoru zbog kojeg se brodica okrenula bočno vjetru i valovima te se napunila morem i prevrnula, istaknula je glasnogovornica ministarstva Marina Halužan. (Agencija VLM)