Od 1. siječnja u Puli je zabranjena prodaja pića i kave iz aparata na kioscima - koji se nalaze na javnim površinama. Tu je odluku jedno-glasno donijelo gradsko vijeće, kažu - kako bi se doveo red u ugostiteljstvo, a vlasnici kioska imaju rok za prilagodbu. No, kako je ova odluka izazvala niz reakcija, gradonačelnik Pule napominje, uskoro će se s tom temom sjesti za stol.


"Ja sam afirmativan u svakom pogledu, uvijek razgovarati, tako da ćemo opet sjesti za stol u siječnju i vidjeti što se od toga možda može promijeniti ili ne. Ali poruka je jasna, dakle želimo red u javnom prostoru, da grad izgleda uredno i da svako svoj dio posla zadrži i radi kvalitetno", rekao je Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

Vezani članci Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba - 4 Kako je izgledala akcija spašavanja prevrnute jedrilice? Sekunde do spasa posadi su djelovale kao vječnost Spašavanje kod Pule Drama kod Pule: Iz prevrnute jedrilice spašeno pet osoba, dvoje zarobljenih u trupu broda spašavali ronioci

Premda je odluka o zabrani prodaje pića u kioscima u Puli donesena još 16. studenoga prošle godine na sjednici Gradskog vijeća, još uvijek traje razdoblje prilagodbe, potvrdio je to u nedjelju u izjavi Hini pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je najavio sastanak s vlasnicima kioska u siječnju.

Na sjednici pulskog Gradskog vijeća prije mjesec i pol dana prihvaćena je nova Odluka o komunalnom redu, kojom se praktički zabranjuje prodaja pića u kioscima, no ta je odredba tada promakla javnosti jer je na dnevnom redu bilo važnijih tema.

Iako je odluka na snazi, pridržavanje njezinih odredbi Grad do sada nije nadzirao niti sankcionirao, izvijestili su su iz pulske Gradske uprave te dodali kako će, nakon roka prilagodbe, izdavati nova rješenja koja će biti u skladu s novom odlukom.

Na pitanje zbog čega je donesena takva odluka kojom je Pula postala prvi grad u Hrvatskoj koji zabranjuje da se u kioscima prodaje piće, iz Gradske su uprave odgovorili da je "Grad Pula, pri utvrđivanju zabrane prodaje pića i kave u sklopu lokacija kioska za obavljanje djelatnosti prodaje duhanskih proizvoda, vodio računa o tome da navedena prodaja u kioscima ne bi trebala ugrožavati rad u ugostiteljskim objektima u čvrstim građevinama, odnosno poslovnim prostorima u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost".

"Intencija Grada bila je da se obavljanje ugostiteljske djelatnosti usmjerava na kvalitetniju razinu, u okviru odgovarajuće opremljenih poslovnih prostora, čije funkcioniranje podrazumijeva i ulaganje znatnih sredstava u odgovarajuću ponudu te plaćanje propisanih pristojbi, poput spomeničke rente", izvijestili su.

Slijedom toga, dodali su iz Gradske uprave, Grad Pula se pri donošenju navedenih odredbi "prvenstveno rukovodio potrebom da se osiguraju preduvjeti za postizanje adekvatne kvalitete ugostiteljske ponude te zaštitom poslovnih subjekata u fiksnim objektima". 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju