Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meteoropati oprez

Za vikend nam stiže proljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da svizac nije pogriješio, potvrđuje i vremenska prognoza za idućih tjedan dana. Stiže nam sunce i temperature do 17 stupnjeva!

Neće baš biti za kupanje, ali temperatura koje bi mogla skočiti i do 17 stupnjeva svakako je idealna za šetnje uz more ili barem ispijanje kave na suncu. Na Jadranu je već danas bilo ugodno, a od petka posvuda proljetne temperature.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

'Za vikend i u kopnenom djelu osjetno toplije vrijeme, temperature između 10 i čak 15 stupnjeva, a to će potrajati i prvih nekoliko dana idućeg tjedna, a na Jadranu i toplije od toga', kaže metorologinja Ana Bago.

Žene, visokoobrazovane i starije osobe najveći su meteoropati, a većini nagle promjene udare na raspoloženje.

'Nismo baš najbolje prilagođeni drastičnim promjenama vremena i naravno to utječe na naše tijelo, naše tijelo utječe na našu psihu i naravno ljudi u ovako drastičnim promjenama osjećaju određeni akutni stres', kaže psiholog Boris Blažinić.

Proljetni umor, mrzovolja i ostale boljke rješavaju se juhama i povrćem.

'Bez zelenog povrća nema magnezija što se može reflektirati grčevima, razražljivošću, lošim osjećajem u glavi, migrenama, glavoboljama tako da treba već par dana unaprijed, ne jedan, nego par dana već unaprijed forisirati zeleno i svježe', savjet je nutricioniste Branimir Dolibašić.

S obzirom na to da nam toplije vrijeme stiže ovaj vikend već danas neka na meniju budu matovilac, zimske salate i ostalo povrće. Osim za raspoloženje, zeleno je dobro i za našu liniju pa ćete pravo proljeće koje stiže u ožujku osim nasmiješeni - dočekati i zgodni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene