Obavijesti Video Pretražite Navigacija
burna promjena vremena

Ovog vikenda vremenske prilike bit će sve samo ne ugodne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je jedan od vikenda uz koji se očekuju i velike prometne gužve, a nažalost vrijeme nam neće u tome pomagati, nego će stvarati dodatne probleme.

U subotu kasnije poslijepodne i navečer očekuje nas burna promjena vremena uz koju će biti jakih grmljavinskih pljuskova, jake i obilne kiše i to najprije na sjeverozapadu zemlje i gorskim krajevima, a zatim u cijeloj unutrašnjosti. Kiše i pljuskova bit će najviše u nedjelju i ponedjeljak ujutro, a od utorka se to polako smiruje.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Nestabilno će biti i u Istri i na riječkom području, a u nedjelju na cijelom Kvarneru pa i srednjem Jadranu. Na južnom dijelu subota i nedjelja bit će još sunčani i vrući, a pljuskova će biti u ponedjeljak. U nedjelju će okrenuti na buru - ali umjerenu, s moguće samo jakim udarima koji ne bi trebali stvarati dodatne probleme u prometu.

Najviše će se ova promjena osjetiti u unutrašnjosti i gorskim područjima gdje će se temperature ipak osjetno sniziti - očekujemo pad od nekih pet, ponegdje i desetak stupnjeva.

U subotu će tako u Slavoniji biti 34 do 35 stupnjeva, a u nedjelju i ponedjeljak oko 25 Celzijevih stupnjeva. Osvježenje će trajati kratko, a od utorka je vrijeme opet toplije.

Za vikend promjenjivo i nestabilno - osobito u subotu u zapadnim i središnjim predjelima, a u nedjelju posvuda. Budite oprezni ako krećete na put, a dobra vijest je svakako da se ne očekuju veći problemi s burom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene