Ne smiruje se situacija oko činjenice što zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 iz Zagreba za Dubrovnik u petak navečer zbog iznenadne jake bure na dubrovačkom području nije mogao sletjeti u Dubrovnik već u Rim.


Nakon što je iz Zračne luke Franjo Tuđman u ponedjeljak priopćeno da oni nisu krivi što zrakoplov Croatia Airlinesa nije sletio u Zagreb, objavili su tada novo priopćenje kojim su ipak priznali da se njihovo prvo priopćenje "baziralo na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju".

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je posljednjih dana istragu vezano uz slijetanje zrakoplova Croatia Airlines na aerodrom Fiumicino u Rimu te izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ d.d. nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu (Narodne novine, broj 69/09, 84/11, 54/13, 127/13 i 92/14). Slijedom navedenog, Agencija će postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka, o utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nismo u mogućnosti javno istupati."

Vezani članci Bjeloruska dijaspora u Ukrajini traži oslobađanje Romana Protaseviča Čelnici država EU prijete ograničiti zračne i kopnene veze s Bjelorusijom, za oštre sankcije i ruski tajkun: "Diktatora treba udariti gdje najviše boli - po džepu" Američki sustav protuzračne obrane Patriot stiže u Zemunik 02 Postoji poseban razlog: Američki sustav protuzračne obrane ''Patriot'' stiže u Zemunik