Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o slijetanju zrakoplova CA

"Tuđman" je kriv? - "Iz Zračne luke nisu jasno potvrdili da su u mogućnosti prihvatiti zrakoplov"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne smiruje se situacija oko činjenice što zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 iz Zagreba za Dubrovnik u petak navečer zbog iznenadne jake bure na dubrovačkom području nije mogao sletjeti u Dubrovnik već u Rim.

Nakon što je iz Zračne luke Franjo Tuđman u ponedjeljak priopćeno da oni nisu krivi što zrakoplov Croatia Airlinesa nije sletio u Zagreb, objavili su tada novo priopćenje kojim su ipak priznali da se njihovo prvo priopćenje "baziralo na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju".

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je posljednjih dana istragu vezano uz slijetanje zrakoplova Croatia Airlines na aerodrom Fiumicino u Rimu te izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ d.d. nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu (Narodne novine, broj 69/09, 84/11, 54/13, 127/13 i 92/14). Slijedom navedenog, Agencija će postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka, o utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nismo u mogućnosti javno istupati."

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene