Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država nagrađuje ulagače

Za svakog novozaposlenog - 9.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulagačima na ruku ide zakon o poticanju ulaganja. Država će ih nagrađivati sa do 9 tisuća eura za svakog novozaposlenog.

No, dok se pokušavaju privući igrači s krupnim kapitalom, oni mali, obrtnici, kažu da tko uspije u Hrvatskoj, uspjet će bilo gdje u svijetu. 'Ne mogu vjerovati da netko misli da mi možemo živjeti, ako ne radimo i ne proizvodimo. A proizvoditi ne možemo, jer imamo velike izdatke', kaže Luciana Šlogar, obrtnica.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

>> Tonemo sve dublje: Zatvoreno 450 obrta

Za one s milijunskim računima država je pripremila niz mjera. Za novozaposlene, poticaje do 9 tisuća eura. Za ulaganja iznad 3 milijuna eura - osolobađanje poreza na dobit na deset godina. Mijenjat će i zakon o obrtima.

'Obrtnici neće morati više odgovarati svojom cjelokupnom imovinom, nego samo onom imovinomk koja je vezana za poslovanje obrta', rekao je Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta.

Izdavanje obrtnice do kraja je godine besplatno. Slika hrvatskog obrtništva sve je samo ne fantasična. Od početka krize, u Hrvatskoje je ugašeno 15 tisuća obrta, a 30 tisuća ljudi ostalo je bez posla. Sve bi mjere najprije trebale preokrenuti taj trend.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene