Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi ispitivanje

Uhićen ministar Horvat: Dnevnik Nove TV doznaje za što ga se tereti

Ministar Horvat je uhićen, a još nekoliko članova Vlade navodno je pod interesom istražitalja.

Darko Horvat iz kuće u Donjoj Dubravi u Međimurju odveden je oko 11:30, a u zgradu USKOK-a na ispitivanje stigao je nešto prije 14:40 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Josipa Krajinović je javila se ispred sjedišta USKOK-a gdje je svaki čekala Horvatov dolazak. Prije nego je stigao objasnila je proceduru. 

"Nakon pretrage kuće ministra Darka Horvata, nakon što mu je formalno-pravno rečeno da je uhićen, dovršeno je krim istraživanje. Doveden je potom na Oranice pritvorskom nadzorniku, a onda ga se poziva na ispitivanje gdje mi trebao biti i njegov odvjetnik", rekla je Krajinović. 

Podsjetila je da su službene informacije šture, ali da se prema neslužbenima radi o slučaju iz doba kad je Horvat bio ministar gospodarstva.

"Spominje se i program za malo poduzetništvo, putem javnog poziva dodijeljivala su se bespovratna sredstva malim poduzetnicima. Očituje da USKOK sumnja da se tu dodijeljivao novac bez pravih kriterija. Ministra se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. No nije on jedini osumnjičeni, ovdje de pominju i drugi dužnosnici. 

Ali za njih se spominje da bi njima mogla slijediti prijava redovnim putem. Spominje se i svojevrsno pomaganje u tom dijelu, a pojavilo se i ime Borisa Miloševića koji je bio pomoćnik ministra u Ministarstvu uprave, spominje se bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. U Ministarstvu EU fondova spominje se državni tajnik i jedna ravnateljica uprave. Navodno je u okviru ovog sad postupka i već jednom uhićena pomoćnica ministra Darka Horvata to vrijeme", izvještava Krajinović koja se pita hoće li uslijediti skidanje imuniteta Darku Horvatu.  

Ako je u pitanju veća imovinska koristi, objašnjava Krajinović, kazna zatvora za takvo djelo je od jedne do 10 godina.

"U tijeku je uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat istraživanja koji ovaj ured vodi s policijskim nacionalnim USKOK-om. Tim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba za koje se sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti", potvrdio je glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene