Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izmjenama kaznenog zakon lakše će se procesuirati sve moguće situacije silovanja među kojima i one gdje je žrtva spolnog čina muškarac te one situacije kad je riječ o spolnom nasilju koje ne uključuju spolne organe.


Za spolno odnos bez pristanka obje strane uskoro bi se moglo završiti u zatvoru, piše Večernji list. Izmjene kaznenog zakon predlažu da se seksualno nasilje počinjeno nad bračnim ili intimnim partnerom još strože kažnjava nego da se isto nedjelo učini nepoznatoj ili osobi s kojom je odnos površan.

Vezani članci Rebecca Dykes Rebeccu je silovao i ubio vozač Ubera, njezina majka otkrila što ju je moglo spasiti: "Da je to imala kod sebe..." Porast broja slučajeva zlostavljanja djece - 3 Filipini napokon kriminaliziraju seks s djecom mlađom od 16 godina: "Ovo je povijesni zakon koji dugo dugujemo svojoj djeci"

Izmjenama Kaznenog zakon preciznije će se opisati seksualni delikti počinjeni na štetu djece. No, bit osuvremenjavanja Zakon jest u kažnjavanju svakog seksualnog čina koji je bez pristanka druge strane, a da pritom nije nužno upotrijebljena sila ili prijetnja, piše Večernji list. Izmjenama bi se u zakon uvelo novo kazneno djelo sakaćenja ženskih spolnih organa koje još u kaznenopravnoj praksi RH nije zabilježeno.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju